SEKTÖR > Farklı takı gruplarına varım diyor 20 yıldır mesleğini başarıyla icra ediyor “By Serkan Gold”

Farklı takı gruplarına varım diyor 20 yıldır mesleğini başarıyla icra ediyor “By Serkan Gold”

Farklı takı gruplarını atölyesinde üretme başarısı gösteren, müşterilerinin taleplerine net yanıtlar veren By Serkan Gold; markanın kurucusu Serkan Atatanır ile geleceğe taşınıyor. 20 yıldır mesleği başarıyla icra eden ve farklı takı gruplarının üretiminde tecrübe kazanan Serkan Atatanır; 4 yıldır By Serkan Gold markası ile ağırlıklı döküm tarzı üretimiyle dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’ne ilk taşınan markalardan biri olan Serkan Atatanır; deneyimli kadrosuyla farklı takı gruplarını tek atölyede üreten kimliğiyle sektörümüzde çalışmalarına titizlikle devam ediyor.

8-14 ve 22 ayar olmak üzere siparişlere göre her tür ayarda üretim yapan By Serkan Gold; ağırlıklı olarak İstanbul, Antalya ve Kahramanmaraş’taki kuyumculara ürünlerini sunuyor. İstanbul’da çalıştığı bazı firmaların aracılığıyla ürettiği takıların yurtdışına da gittiğini kaydeden Serkan Atatanır; “Kordon ve pullu zincir üretimimiz, ağırlıklı olarak İstanbul’a gönderiliyor. Üretimimizde ağırlıklı olarak döküm tekniği kullanıyoruz. Ürün grubumuz içinde fusion takılarda yer alıyor” dedi.

Hem kendilerinin hem de sektörümüzün çok iyi bir yaz mevsimi geçirdikten sonra altın fiyatlarının ani yükselişiyle yılın son bölümüne durağan başladığını belirten Atatanır; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aylardır belirli bir rakam aralığında sabit kalan altın fiyatlarının çok kısa süre içinde 480 TL’den 550 TL’ye çıkmasının negatif etkisini yaşıyoruz. Şu an itibariyle alımdan çok satış ön plana çıkıyor. Altınşehir’e taşınmamız hem bizim hem buradaki diğer meslektaşlarımız için çok faydalı oldu. Kısa süre içinde Altınşehir’e farklı illerden kuyumcular gelmeye başladı. Yakın zaman içinde yabancı alıcıların sayısı da artacaktır.”