SEKTÖR > Ahmet Gülpak “Kontrollü ticaret yapalım her yıl 2022 gibi olmayabilir”

Ahmet Gülpak “Kontrollü ticaret yapalım her yıl 2022 gibi olmayabilir”

Kahramanmaraş’ın birbirinden güzel takılarını Anadolu’daki şehirlerimize ileten Ahmet Gülpak Kuyumculuk; verimli geçen bir yılın ardından yeni dönem hazırlıklarına başladı. Firma sahibi deneyimli kuyumcu Ahmet Gülpak; 2022 yılının birçok sebepten dolayı kuyumculuk sektörü açısından ekstra iyi geçtiğini, yeni yılda bir önceki yıl gibi kuyum alışverişinde yoğun bir döngünün olmaması ihtimalini kuyumcuların gözardı etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Tecrübeli kuyumcu Ahmet Gülpak; kendi ismiyle özdeşleşen markası Ahmet Gülpak Kuyumculuk ile son derece verimli bir yılı geride bıraktı. Altın fiyatlarının uzun bir süre sabit kalması ve yüksek enflasyonun altında seyir etmesi, pandemi etkilerinin azalması, gurbetçilerin verimli alışverişi, ertelenen düğünlerin 2022 yılında yapılması gibi birçok faktörün bu yıl ki kuyum alışverişini üst tempoda tuttuğunu belirten Ahmet Gülpak; “Bu yıl Kasım ayının ortasına kadar hiç temposu azalmayan uzun bir sezon geçirdik. 2022 yılının bol güneşli günleri aldanmamak gerekiyor. Biz 2022 yılından itibaren sınırlı bakiye sistemi ile çok daha kontrollü bir ticareti tercih ediyoruz. Yeni müşteriler edinmekten ziyade mevcut müşterierimize maksimum kaliteli hizmeti sunmaya öncelik vereceğiz” diye konuştu.

Altın fiyatlarının enflasyonun altında kalmasıyla kuyum üreticisinin maliyet dengesinin bozulduğunu ve şu anda en dip fiyatlar eşliğinde perakende kuyumcusuna takıların sunulduğunu vurgulayan Gülpak; “Kuyum üreticisi şu anda tam sınırda. Altın fiyatlarının 2023 yılında yukarı yönlü harekete geçmesi kimse için sürpriz olmayacaktır. 2023 yılının kötü bir yıl olacağını düşünmüyorum ama sektör mensuplarımızın 3T formülüne dikkat etmelerini tavsiye ederim. Temkin, Tedbir ve ardından Tevekkül” dedi.

Bu yıl gurmet ve makine işi kelepçe, bilekliklerin yüksek satış rakamları yakaladığını, ülke çapında bu tarz takıların öne çıktığını kaydeden Ahmet Gülpak; “Buna karşın klasik set grubunda, mini setlerde ve küçük takılarda bir talep azalması oldu. Gelinlere daha çok çerçeveli ve kültürel takılar takıldı. Piyasanın beklentisine ve ihtiyaçlarına uygun takıları müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni yıl itibariyle artık Kahramanmaraşlı kuyumcuların yurtdışı açılımları için net adımlar atmasının zamanının geldiğini sözlerine ekleyen Ahmet Gülpak; Altınşehir’in tüm Dünyaya tanıtılması için gerekli projelerin hızla hayata geçmesi gerektiğini, böylesi değerli bir komplekse Dünyanın her yerinden kuyumcuların rahatlıkla gelebileceğini dile getirdi.