SEKTÖR > Birbirinden güzel kazze setler evet diyor gelinler

Birbirinden güzel kazze setler evet diyor gelinler

Yılların tecrübeli kuyum ustası Ali Sıvacı tarafından özenle hazırlanan kazze setler; düğün takı grubu arasında kendine sağlam yer ediniyor. 5 yıl öncesine kadar ancak İtalya’dan ithal edilenlerin yer aldığı kazze fantezi takılar; Ali Sıvacı ustanın ‘yerli malı yurdun malı’ parolasıyla, tüm parçaları yurtiçinde imal edilen kazze takıları, kuyumcularır çok daha uygun bütçeler eşliğinde satış yapabilmesine imkan tanıyor. Yaklaşan düğün sezonu öncesi Ali Sıvacı ustanın atölyesinde hummalı çalışmalar devam ediyor. Gelinler önce damada sonra birbirinden güzel kazze takılara evet diyecek….

Sektörümüzün yakından tanıdığı, özel dokuya sahip takıların üretiminde son derece başarılı çalışmalar ortaya koyan, deneyimli kuyum ustası Ali Sıvacı; kazze takı grubunda yaptığı girişimle 5 yıldır bu ürün grubunun ithalatına set çekiyor. Şu andaki işçilik fiyatlarına göre kıyaslarsak 4 kat fazlasıyla satılan ithal kazze takılar; artık talep görmüyor.

Ali Sıvacı; kazze takı grubunda kullandıkları tüm yarı mamullerin yerli olduğunu, ilk aşamada İtalyanlar kadar güzel takılar imal ettiklerini son yıllarda ise onların kalitesinin üzerine bir tık koymayı başardıklarını ifade ediyor.

14 ve 22 ayar ürettikleri kazze takıların tamamına yakınını yurtiçine verdiklerini ve her şehrimizde kazze takıya talep olduğunu kaydeden Ali Sıvacı; “Son yıllarda düğünlerde gelinlerin üzerinde çok sayıda kazze set görüyoruz. Hem 14 hem de 22 ayar kazze takılarına ilgi var. Deneyimli kazze ustası Erkan Tarlabaşı ve genç ekibimiz, bu ürün grubuna adeta gönüllerini verdiler. Pandemi döneminde atölyemiz çalışmalarına ara vermeden devam etti. Şimdi bayram sonrası, yeni bir düğün sezonu start alacak. Sıkı bir çalışma yapıyoruz. Yeni ve klasik kazze takılarımız, yoğun ilgi görecektir” diye konuştu.

Dorika ile Kazze takısının çok başarılı bir şekilde birbirleriyle kombin olduğunu ve Dorika’nın (altın topların) , tasarım anlamında geniş özgürlükler tanıdığını belirten Sıvacı; “ Geçmişe göre takıların vitrin ömrü çok kısaldı ve sürekli yeni modeller piyasadan talep ediliyor. Mesleğe başladığımızda iki üç model ile komple yılı kapatırdık ve bu modeller birkaç yıl üst üste satış rekorları kırardı. Bugün ise her ay hatta her hafta yeni model müşterilere sun