SEKTÖR > İkinci El Makine Seçimi Yaparken Aman Dikkat..! İkinci Bir Şansınız Olmayabilir…

İkinci El Makine Seçimi Yaparken Aman Dikkat..! İkinci Bir Şansınız Olmayabilir…

“ALEX MAKİNE” Kendi Bünyesinde İkinci El Makine Satışını Garantili Bir Şekilde Gerçekleştiriyor…

Son aylarda, pandeminin de etkisiyle, düşün iş potansiyelleriyle birlikte özellikle sosyal medyada ikinci el kuyum cihazlarının satışı, teşhiri çok arttı. Ülke insanımız ikinci el cihaz kullanmaya çok yatkın. Tabi ki ikinci el makine ve cihaz alırken çok dikkatli olmalıyız. Sektörümüzün köklü, kuyum üretim makine, cihaz ve ekipmanları tedarikçisi Alex Makine; ikinci el cihaz kullanıcılarını uyarıyor ve doğru adresten alınmayan ikinci el cihazlarda, kişilerin ikinci bir şansının olmayacağını ve bu cihazlar için ödenen paraların bir anda heba olacağını vurguluyor…

Kuyum üretiminde 2020 yılında ciddi oranda azalma olsa da, atölyelerden düşen iş potansiyeli sebebiyle ayrılmak zorunda olan bazı ustaların küçük çaplı kendi atölyelerini kurduklarını gözlemliyoruz. Bu dönemde birçok atölye kurulurken, ikinci el cihaz ve makine alınarak daha ekonomik bir bütçeyle iş hayatına adım atma planları yapılıyor. Tabi ki ucuza aldığınız ve alırken kazandığınızı zannettiğiniz bazı ürünler sonradan yüksek masraf olarak geri dönebilir. Sektörümüzün deneyimli yöneticilerinden Alex Makine Genel Müdürü Ümit Çağlar; son birkaç yıldır özellikle sosyal medya üzerinden pazarlanan ikinci el ürünlerde çok ciddi artışlar olduğunu ve bu cihazların gerek anlatımlarında, gerek sunumlarında gerçekle bağdaşmayan abartıların olduğuna dikkat çekiyor.

Kuyum makine ve ekipmanları satışına yeni girmiş ve işine tam hakim olmayan kişilerin sosyal medya üzerinden, yanıltıcı bilgilendirme ile ellerindeki cihazların gücünü, yapabileceklerini abartarak alıcılara aktardığını belirten Ümit Çağlar; “Bu tip kişilerden ikinci el cihaz alanların çok daha sorgulayıcı hareket etmesi ve satın aldıkları ürünlerin muadilleriyle karşılaştırma yapmaları gerektiğinin altını çiziyorum. Ne yazık ki sıfır bir ürünle ikinci el bir cihaz arasında az bir fark olsa dahi, ikinci el cihazı üreticilerimiz kolaylıkla tercih edebiliyor. Biz Alex Makine olarak başta lazer kaynak makineleri olmak üzere kendi bünyemizde ikinci el cihazları müşterilerimize sunuyoruz. Tabi ki ön incelemeden geçen, tüm kontrolleri yapılan ikinci el cihazlarımız markamızın garantisi altında kullanıcıya sunuluyor” diye konuştu.