SEKTÖR > Çocuk takısı denince hemen onun adı akla gelir… Besay

Çocuk takısı denince hemen onun adı akla gelir… Besay

Yurtiçinde ve özellikle Arap ülkelerinde çocuk takılarının satışı hep yükselerek devam ediyor. Çocuk takısı dendiği zaman, ilk akla gelen isim Türk kuyum ustaları oluyor. Çocuk takısı üretiminde sektörümüzde çok az sayıda firmamız önemli çalışmalara imza atıyorlar. Özellikle ürün çeşitliliği açısından ele alırsak Besay Kuyumculuk; ipi önde göğüslüyor. Altın emzik ve altın biberonun mucidi Besay Kuyumculuk firma sahibi Ömer Kaya; çocuk takısı alanında Dünya çapında gidilecek çok yer olduğunu, markalarının çocuk takısı ihracatında en ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Dünya genelinde çocuk takısının yükselen çizgisi devam ediyor. Çocuklarına aşırı düşkün olan Türk toplumunun, çocuk takısı üretiminde 1 numara olması sürpriz değil. Çocuk takısının önde gelen markalarından Besay Kuyumculuk; yıllardır birbirinden özel çocuk takıları üreterek hem yurtiçinde hem de yurtdışında ülke kuyumculuğunu başarıyla temsil ediyor.

Üretim, tasarım ve kalite konusunda hiçbir sorunlarının olmadığını ama çocuk takısının hem yurtiçinde hem de yurtdışında çok daha etkin pazarlanmasının henüz hiçbir firma tarafından yapılmadığını belirten Ömer Kaya; “Daha yeni yeni Avrupalının çocuk takısında neyi aradığını bulduk. Çıtır, çocuksu çizgileri net ortaya çıkan, tarz ürünler onlara sunarak yakın zaman içinde Avrupa’ya ihracatımızı arttırdık. Tabi ki daha henüz yolun başındayız. Şu anda Danimarka’dan İsviçre’ye, Almanya’dan İngiltere’ye, Belçika’dan İtalya’ya kadar birçok Avrupa ülkesinde çocuk takısı alınırken Made In Turkey olması artı değer sağlıyor” diye konuştu.

Çocuk takı Dünyasının uçsuz bucaksız olduğunu, üretimi son derece başarılı yapan Türk kuyumculuk sektörünün ürün sergilenmesi, çocuk takı markası oluşturulması, pazarlama alanında daha gideceği çok yolu olduğunu vurgulayan Ömer Kaya; “Hep Arap pazarına, Kuzey Afrika ülkelerine ağırlık verdik. Onların çocuk takısından beklentisi, Türklerle benzerlik gösteriyor. Çocuğa bir hediye alınacaksa, pahalı olması önemli bir kriter kabul ediliyor. Avrupalı için öncelik kalite ve tasarım oluyor” dedi.

Yıllar içinde sürekli çocuk takısına artan ilgi olduğunu, markalarının Dünyaya tanıttığı altın emziğin yolculuğunun tüm hızıyla devam ettiğini ve Altın emzik ile ilgili en uç tasarımları bile rahatlıkla üretim bandından çıkardıklarını sözlerine ekleyen Kaya; 2024 yılında çocuk takısının sergilenmesinden, pazarlanmasına kadar önemli atılım ve yatırımlar yapmayı planladıklarını dile getirdi.