SEKTÖR > Zergeran’ın Avrupalı müşterilerinin sayısı artıyor…

Zergeran’ın Avrupalı müşterilerinin sayısı artıyor…

Ülkemizin önde gelen mücevher markalarından biri olan ABD; Dubai’de ofisleri bulunan Zergeran Pırlanta; son aylarda Avrupalı müşteri sayısını önemli oranda arttırmayı başardı. Başta İngiltere, Fransa, Romanya, Rusya, Almanya ve Danimarka’daki mücevher kullanıcıların tercihi olmaya başlayan Zergeran Pırlanta; bir Dünya markası olma hedefine uygun, uluslararası adımlar atmaya devam ediyor.

Tamamen kendi logosuyla ve ‘Made In Türkiye” ibaresiyle gururla Dünyanın farklı ülkelerinde boy gösteren Zergeran Pırlanta; son aylarda Avrupalı müşteri sayısını önemli ölçüde arttırmayı başardı. Kısa sürede Dünya çapında hızla yol alan, benzersiz işçiliği, yüksek kalitesiyle mücevher markaları arasında özel bir konuma sahip olan Zergeran Pırlanta; ABD ve Arap pazarındaki çıkışını şimdi de Avrupa’da göstermek istiyor.

Zergeran Pırlanta Ürün Geliştirme Direktörü, Değerli Taş Eksperi Merve Bedir; pandemi sonrası Avrupa’da bulunan eski müşterilerinin tekrar siparişlerine başladığını aynı zamanda yeni Avrupalı alıcılarla da çalışmaya başladıklarını söyledi.

Özellikle İJS Ekim fuar döneminde yeni alıcılarla çarşıda bulunan mağazalarında tanıştıklarını ve Avrupa açılımlarına yönelik önemli adımlar atma fırsatı bulduklarını belirten Merve Bedir; “Avrupa’da özellikle İngiltere’de önemli bir müşteri kitlemiz var. Fransa, Rusya, Romanya’dan yeni müşteriler edindik. Ürün portföyümüz Avrupa pazarına hitap ediyor. Avrupa’da özellikle pırlantanın lekeli, doğal hali daha fazla tercih ediliyor. Bu da daha düşük pırlanta sınıfına sahip ürünlerin daha fazla talep edilmesi anlamına geliyor. Bir de Avrupalı mücevher kullanıcılarının daha az gösterişli tasarımlara daha fazla ilgi gösterdiğini görmekteyiz. Zergeran’ın geniş ürün portföyünde her bölgenin zevkine uygun modeller yer alıyor” diye konuştu.

Türki Cumhuriyetlerdeki çalışmalarını da arttırdıklarını kaydeden Bedir; özellikle Özbekistan’a mücevher ihracatı yaptıklarını, Asya ülkesi Moğalistan’dan da Zergeran Pırlanta mücevherlerine talep olduğunu, Dünyanın her noktasından insanların mücevher tutkusuna Zergeran Pırlanta’nın bol alternatifli yanıtlar vereceğini dile getirdi.