SEKTÖR > Kral Faruk “Herşeyin fiyatı çok yüksek oranda artınca altının gram fiyatındaki artış, artık kabul edilebilir seviyeye geliyor”

Kral Faruk “Herşeyin fiyatı çok yüksek oranda artınca altının gram fiyatındaki artış, artık kabul edilebilir seviyeye geliyor”

El işi Halat zincir takı grubunun ülkemizdeki en önemli üreticilerinden biri olan Kral Faruk (Faruk Sevgili); artık piyasaların, altının gram fiyatının 920 TL ile 950 TL arasında olmasına hızla alıştığını, hayat pahalılığıyla birçok ürünün ve emtianın iki üç kat fiyatının arttığını son 3 ayda altının ise tam olarak bir kat bile artmadığını rakamlarla izah ediyor.

Kahramanmaraş’ın önde gelen halat zincir, Cartier zincir üreticisi Altın Halat; Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yeni sezona sıkı bir şekilde hazırlanan tecrübeli marka; şarnel takı grubunda da artık rüştünü ispat etti.

Deneyimli kuyum ustası Kral Faruk; aşırı hayat pahalılığı ile birlikte altın fiyatlarındaki artışın artık kabul edilebilir bir duruma geldiğini, diğer ürünlerle kıyaslandığında altın fiyatlarındaki artışın en masum artışlardan biri olduğunu söyledi.

Enerji fiyatlarının iki kat arttığını, mazot ve benzin fiyatlarının 3 kat arttığını, giyim, yiyecek sektörlerindeki artışın da en az 1 kat arttığını vurgulayan Kral Faruk; “Altın fiyatındaki artış %80 civarında. Henüz bir kat bile artmamış. Diğer ürünler gibi altında artışta olsaydı şu anda altının gram fiyatı 1500 TL’ye çıkabilirdi. Olaya bu açıdan bakınca, ‘altın el yakıyor’ demek çok mantıklı olmuyor. Pandeminin etkisinin azalmasıyla bu yaz kuyum alışverişinin en üst seviyeye çıkacağını düşünüyorum. Bırakın düşmesini altın, bu rakamlarda kalsa bile bu yaz hepimiz için oldukça hareketli geçecektir” diye konuştu.

Başarılı geçen İJS’yi yakından takip ettiğini kaydeden Kral Faruk; seneye Altın Halat’ın İJS’de katılımcı olmayı planladığını, yılın sonuna doğru fuar sözleşmesini imzalayacaklarını, Eylül ayındaki Gaziantep Fuarı’nda İJS 2023’ün provasını yapacaklarını dile getirdi.