SEKTÖR > Zincire vurulan imza bazıları için 38 yıldır hiç değişmedi

Zincire vurulan imza bazıları için 38 yıldır hiç değişmedi

Geçmişi çok eskilere dayanan ve yüz yıllar önce gemilerin limanlara bağlandığı kalın ipten (Halat) ismini alan Halat Zincir; ninelerimizden annelerimize ve şimdi ki gençlere kadar her yaştan her kesimden takıseverlerin ortak beğenisini kazanmaya devam ediyor. Bu takı grubunun önemli üreticilerinden biri olan ve halat zincir, pullu zincir dendiğinde akla gelen ilk isimlerden Doğan Zincir; 38 yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Hafif makine halat zincirleriyle, el işi pullu zincirleriyle birçok kuyumcu için zincir demek Doğan Zincir demek…

Yılların deneyimli zincir ustası Salih Doğan tarafından temelleri atılan Doğan Zincir; bugün Kuyumcukent’te ve Çemberlitaş’ta bulunan tarihi Vezirhan’da sektörümüze hizmet sunuyor. 39. yılına giren marka hem el işi hem de makine işi zincir üretimi yapıyor. Doğan Zincir; yaklaşık 6 yıl önce Kuyumcukent’te bulunan atölyesine önemli yatırımlar yaparak, ithal makinelerinde hafif ve kaliteli halat zincir üretimini başarıyla gerçekleştiriyor. Özellikle son dönemde artan altın fiyatlarıyla birlikte hafif zincirlere de talep artıyor.

Doğan Zincir’de ikinci kuşağı temsil eden, genç firma ortakları Ümit Doğan, Selçuk Doğan, Onur Doğan babalarından aldığı bayrağı ileriye taşıyorlar. Başarılı bir şekilde iş bölümü yapan Doğan kardeşler; müşteri memnuniyetine de sözde değil özde önem veriyorlar. Tüm ürünlerinin bir ömür boyu arkasında duran Doğan Zincir; en ufak bir sıkıntıda ürünü yenisiyle tereddütsüz ve ek masraflar olmadan anında değiştiriyor.

Doğan Zincir firma ortağı Onur Doğan; iki tip zincirde uzmanlaşmayı tercih ederek, bu alanda tüm ülke kuyumcularının ihtiyacını gidermeyi hedeflediklerini ve her yıl artan büyüme rakamlarıyla geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini ifade ediyor.

Özel formülleri ve karışımlarıyla, makine halat zincirde ekstra parlaklık ve ekstra mukavemet gücü ortaya koyarak, son derece kaliteli zincirler piyasaya sunduklarını belirten Onur Doğan; sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Halat Zincir; bu topraklarda doğmuştur. Çok eski medeniyetlerin takı kültürlerine baktığımızda halat zincire benzer desenlerin kullanıldığını görüyoruz. En batıdan en doğuya kadar her bölgemizden talep gören nadir ürünlerden biri olan halat zincir, yükselen altın fiyatlarıyla gittikçe pahalı bir takı haline geldi. Makine parkurunun gelişmesi çok hafif halat zincirlerin üretilmesi anlamı taşıyor. 6 makinemizle yoğun bir üretim gerçekleştiriyoruz. Üretimimizin yaklaşık %10’u ihraç oluyor. 14 ayar üretilen halat zincirlerimiz için çok ciddi emek harcıyoruz. Bugün itibariyle perakende kuyumcularının elinde halat zincir olduğunda ‘Doğan Zincirin halatı olsun’ sözleri büyük bir mutlulukla kulaklarımıza geliyor. 39 yıldır kaliteyi en önemli ilke edinen markamızı, geleceğe istikrarlı bir şekilde taşıyacağız.”