SEKTÖR > Özcan Türkmen “Gemi limandan kalkmadan, balıklar oltadan kaçmadan yakalamak lazım”

Özcan Türkmen “Gemi limandan kalkmadan, balıklar oltadan kaçmadan yakalamak lazım”

Türkmen “Kendi öz sermayenizle hangi maden alanında çalışırsanız çalışın o madenden alabilirsiniz. Altın ve gümüş başta olmak üzere tüm madenlerde yakın zamanda görülebilecek artışlar asla sürpriz olmayacaktır. Bu dönemde borçla değil öz sermayenizle işinize, çalıştığınız maden grubuna yatırım yapabilirsiniz. Tam alım zamanı…”

Altın fiyatlarının 1000 Tl sınırını aşmasından sonra hangi yönde seyir alacağı merakla bekleniyor. Bir taraftan da dolar 18 lira sınırında uzun süredir direnç gösteriyor. Sektörümüzün tecrübeli isimlerinden biri olan Has Gümüş Değerli Madenler Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Türkmen; özellikle doların 18 lirayı aşmak için çok ciddi direnç gösterdiğini, 18 Tl’yi geçtikten sonra bu ekonomik tablo içinde doların nereye gideceğini ve nerede duracağını tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

Şu anda kuyum üreticisinin öz sermayesiyle has madende kalmasının ve has maden stoğunu arttırmasının yakın zaman için avantaj oluşturacağını kaydeden Özcan Türkmen; “Aynı zamanda perakende kuyumcusunun da borca harca girmeden, yüksek bakiyeler yapmadan öz sermayesiyle mağazasındaki takıları çeşitlendirmesini, ürün portföyünü arttırmasını tavsiye ediyorum. Demir dahil olmak üzere, her tür madenin sahibinin yüzünü güldürdüğünü görüyoruz. Madene yapılan yatırımlar hep kazandırıyor” diye konuştu.

Has Maden ticaretinde alım satım arasında bu dönemde biraz makas oluşmasını da değerlendiren Özcan Türkmen; sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Has Gümüş Kıymetli Madenler olarak müşterilerimize fiziki maden sunuyoruz. Bankalar ise sanal olarak maden hesabı açıyor. Tabi ki onlar bu dönemde bizlere göre daha az alım satım farkı koyuyorlar ama unutmayın ki fiziki maden size vermiyorlar. Bir günde 15 TL kadar aşağı ve yukarı yönlü hareket olabiliyor. Bu makul makaslar konmasının, değerli maden ticaretinin bir parçası olarak algılamak lazım”