SEKTÖR > Yeni Hedef %50 daha hafif yarı mamuller

Yeni Hedef %50 daha hafif yarı mamuller

Revaç’ın yeni hedefi; elektroform tekniğini kullanmadan, elektroform kadar hafif pres yarı mamuller üretmek. Revaç; daha fazla hafiflik ile piyasaya ağırlığını koymak istiyor…

Altın fiyatları her ne kadar enflasyonun altında kalsa da biz bu satırları yazarken gramı 1200 TL’ye çok yaklaşmıştı. Artık hafif takı üretmek bir opsiyon veya alternatif değil ana amaç haline geldi. Herkes hafif takılar istiyor. Kuyum üreticisinin yıllardır sağ kolu olan Revaç Kuyumculuk; ağırlıklı olarak pres tekniği ile üretilen yarı mamuller piyasaya sunuyor. Deneyimli marka; mevcut ürünlerinde %50’ye varan bir hafiflik elde etmek için yeni teknik arayışlarını arttırdı…

Ortalama 10 gram bir 14 ayar bileklik son tüketiciye 10 bin ile 8 bin TL arasında bütçeler eşliğinde sunuluyor. Asgari ücretin 8500 lira olduğunu hesaplarsanız, bir bileklik demek bir maaş demek. Kısacası hayat pahalılığı her alanda olduğu gibi kuyum alışverişindeki tempoyu da olumsuz etkileniyor. Bu konuda yapılacak tek hamle daha hafif takılar üretmek.

Yarı mamul ürün grubunun deneyimli üreticisi Revaç Kuyumculuk; yine ezber bozacak bir çalışma içinde. Mevcut pres yarı mamüllerinde %50’ye varan hafiflik elde etmek için AR-GE çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Revaç Kuyumculuk Genel Müdürü Fatih Karaaslan; elektroform tekniğinden ilham alarak yeni bir teknik çalışma içine girdiklerini ve pres yarı mamüllerde elektroform ile üretilmiş gibi çok hafif yarı mamuller müşterilerine sunmayı planladıklarını söyledi.

Bu konuda çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Fatih Karaaslan; “Mart ayında katılacağımız İJS’de %50 daha hafif press yarı mamullerden bir kısmını tanıtmayı planlıyoruz. Hafif takı taleplerinde sadece ülkemizde değil yurtdışında da talep artıyor. Hafifleyen piyasaya ağırlığını koyacak” dedi.

Türk Gibi Hızlı Yok…

Fatih Karaaslan; geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Vicenza şehrinde düzenlenen Vicenza Oro Kuyum & Mücevher fuarını yerinde izlediklerini belirterek; “Türk kuyumculuğunun en önemli silahı çok hızlı taleplere yanıt verme becerisindir. Yüksek kaliteli üretimimiz, İtalyanlara göre daha uygun fiyat politikamız, özgün tasarım alanında kabuğumuzu kırmamız gibi kıymetli özelliklerimiz bir yana hızlı siparişlere yanıt vermemiz bir yana diyebilirim. Yabancı alıcılar bizim hızımıza hayranlar. Türk kuyumculuğu esnek yapısı, sorun çözücü yaklaşımı ve hızlı geri dönüşleriyle Dünya çapında kuyumculuk alanında 1 numaralı koltuğa göz kırpıyor” diye konuştu.