SEKTÖR > Hayalinizdeki mücevherin gerçekle buluştuğu adres ZERGERAN DİAMON

Hayalinizdeki mücevherin gerçekle buluştuğu adres ZERGERAN DİAMON

Mücevhere artan ilgi her yıl çoğalarak devam ediyor. Günümüzde evlilik teklifinde tek taş pırlanta bir yüzüğü masaya koymamak, büyük eksiklik olarak kabul ediliyor. Hatta yeni evlilerin çoğunda alyans olmasa bile tektaş yüzük parmaklarında yerini alıyor. Mücevher almak isteyenler bütçeleri ne olursa olsun kendilerine uygun modelleri yakından inceleyebiliyorlar. Ülkemizin en önemli mücevher üreticilerinden Zergeran Pırlanta; atölyesinde ürettiği mücevherlerin çok büyük bir kısmını kişiye özel yapıyor. Hem yerli hem de yabancı Zergeran hayranları; kendi tarzını ortaya koyacak mücevherler için hayallerini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Gelişen ve değişen toplumda kişi, kendini farklılaştırmak için birçok yolu deniyor. Kimi dış görünümünü, kimi ses tonunu kimi beden dili, kimisi farklı dövmeleriyle kendine özel kişiliğini yansıtmaya çalışıyor. Mücevher kullanımı da bu değişimden nasibini alıyor ve daha çok kişiye özel üretim yapan markalar, sektörde birkaç adım öne geçiyor.

Zergeran Pırlanta; kişiye özel tasarımlarına ağırlık veriyor. Zergeran’ın birçok modelinden sadece bir adet üretiliyor. Bazı özel koleksiyonları sınırlı üretim ile çok az sayıda vitrinlerde yer alıyor. Zergeran Pırlanta Toptan Satış Mağaza Müdürü Feyzullah Ören; günümüzde mücevher kullanıcılarının çok büyük bir bölümünün, kullandığı mücevherin bir benzerinin olmamasını tercih ettiğini, seri üretime eş değer bir bütçe ile kendi hayalindeki mücevhere sahip olmanın ayrıcalığını, müşterilerinin yaşadığını dile getiriyor.

Kişiye özel tasarım ve üretimde son yıllarda ciddi bir artış olduğunu vurgulayan Ören; açıklamasını şöyle sürdürüyor:

“Özellikle Arap Yarımadası’ndaki seçkin mücevher tutkunlarının çoğu, bir modelin sadece kendilerinde olmasını tercih ediyorlar. Türkiye’deki müşterilerimiz de Arap müşterilerimiz kadar kendilerine özel mücevher satın almayı önemsiyorlar. Haute Couture mücevher üretiminde Türk ustalara büyük bir saygı var. Ülkemizin herhangi bir yerindeki kuyumcu, ister bizle çalışsın veya çalışmasın, kendi müşterisi için bize özel üretim yaptırtabilir. Mücevherde yapılmayacak hiçbir model yok. Zergeran çatısında, hayaller özenle gerçeğe dönüşür.”