SEKTÖR > Lüks gümüş takılar kuyumcunun yüzünü güldürüyor

Lüks gümüş takılar kuyumcunun yüzünü güldürüyor

SERKAN ÇAĞLAYAN “ Her geçen yıl kuyumcu mağazasında A Plus gümüş takı, gümüş mücevhere daha fazla yer ayrılıyor”

Birbirinden renkli taşlarla, çok özel işçilikler eşliğinde yüksek kaliteli üretilen Gümüş takılar, günümüzde mücevher kıvamında seçkin mağazaların vitrinlerinde yer alıyor. Son dönemde gümüş takının yükselen imajı, altın fiyatlarının değer kazanmasıyla gümüşe kayan bir kitlenin ortaya çıkması artık kuyumcuların da vitrinlerinde gümüşe yer ayırmasını sağlıyor. DEHA Silver Genel Müdürü Serkan Çağlayan; şu an itibariyle kuyumcuların yaklaşık %30’unda gümüş takıya yer ayrıldığını, altın takı ile birebir aynı kalitede üretilen gümüş mücevherlerin çok yakın zaman içinde kuyum mağazalarının vitrinlerinde çok daha fazla yer alacağını ifade etti….

Kendine has özel beyaz rengiyle hemen hemen her kıyafete kolaylıkla uyum sağlayan ve insan vücuduna en uygun metal olmasıyla dikkat çeken gümüş; son dönemde mücevher ve altın satan kuyumcu mağazalarının vitrinlerinde kendine yer ediniyor. Özellikle belirli bir bütçesi olan, aynı zamanda kendisine yakışacak çok şık bir takı almayı arzu eden müşterileri kaybetmek istemeyen kuyumcular, gümüş mücevher ürünlerine mağazalarında cömertçe yer ayırıyorlar.

Geniş ürün portföyü, özel gümüş mücevherleriyle, gümüş takının imajına olumlu katkı sağlayan markalarımızdan biri olan DEHA Silver, bu yaşanan değişimin içinde önemli bir rol alıyor. DEHA Silver Genel Serkan Çağlayan; gümüş takı mağazalarının haricinde kuyumcularda gümüşün satılmasının son yıllarda artış gösterdiğini, beyaz altınla ayırmanın imkansız olduğu, yüksek kaliteli gümüş mücevherlerin uygun bütçeleri ve şık tasarımlarıyla altın takının ciddi bir alternatifi olduğunu söyledi.

Artan altın fiyatlarıyla birlikte altın takı kullanıcılarından önemli bir kitlenin yavaş yavaş gümüş ile tanışmaya başladığını ve çoğu kuyumcu mağazalarındaki ürünlerin %20’sinin gümüş takıdan oluştuğunu gözlemlediğini kaydeden Serkan Çağlayan; “Günümüzde yılda 4 kez moda değişimi yaşanıyor. Her kıyafetle uyumlu farklı takılar tercih ediliyor. Bu aşamada uygun fiyatıyla ve renkli kimliğiyle gümüş takılar ön plana çıkıyor. Gümüş takı üretimi ile altın takı üretimi parkuru tamamen aynı. DEHA Silver imzalı A Plus gümüş takılar; mücevher işçiliği titizliğinde ve yüksek hizmet kalitesi eşliğinde hazırlanarak müşterilerimize sunuluyor” diye konuştu.