SEKTÖR > Van Anatolia Jewellery Show için herkes elini taşın altına koyuyor… “Van” başarılı olmayı adet haline getirecek…

Van Anatolia Jewellery Show için herkes elini taşın altına koyuyor… “Van” başarılı olmayı adet haline getirecek…

Sabahattin Baş; “Van’daki fuar organizasyonu, İstanbul’un ardından iki numaralı fuar olacak…”

Casim Aslan; “İlk fuardaki başarının tesadüf olmadığını ikinci organizasyonda göstereceğiz”

Mustafa Şahin; “Bu fuarın gelişimi için güçlerimizi birleştirmeye hazırız. Fuarın başarısı, sektörümüzün başarısı olacaktır”

Ülker Selviler; “Bu güzel fuarda kazanan ülke kuyumculuğumuz olacak”

Van Anatolia Jewellery show için artık geri sayım başladı diyebiliriz. Geçen yıl ilki olmasına rağmen son derece başarılı geçen Van Fuarı’nda bu yıl beklentiler doğal olarak arttı. Bu beklentilere yanıt vermek için şimdiden fuar organizasyonu titizlikle yürütülüyor.

Fuarı düzenleyen US Fuarcılık; Van Kuyumcular Derneği ve fuarın sponsorları İstanbul’da biraraya geldi. Kapalıçarşı’da fuarın ana sponsoru olan Borsa Gold’un mağazasında buluşan sektör mensupları; fuarı organize eden US Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ülker Selviler’e tam destek sunacaklarını beyan ettiler.

26/27/28 Mayıs 2023 tarihleri arasında Van Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Anatolia Jewellery Show’da başarılı olmaya adeta mahkum olduklarını belirten Ülker Selviler; “Özellikle İran ve Irak’tan gelen alıcıların sayısını arttırmaya yönelik çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Katılımcı firma sayımız artıyor. Bundan daha da önemlisi fuara katılanların farklı üretim tarzlarına sahip olmasına dikkat ediyoruz. Bu fuarın geleceği adına çok önemli. Başta Van Kuyumcular Dernek Başkanımız Casım Aslan olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Herkes fuarın başarısı için bizim kadar emek harcamaya hazırlar” diye konuştu.

Van Kuyumcular Dernek Başkanı Casim Aslan’da yaptığı açıklamada; İstanbul’u sık sık ziyaret etmeye devam edeceklerini ve fuardaki katılımcıların farklı dallarda üretim yapan profillerde olması için istişarelerini yüz yüze sürdürdüklerini belirterek; “Geçen sene çok iyi geçti ve geçen sene geçen senede kaldı. Bu yıl daha da iyi olacağına inanıyoruz ve bunun için titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Fuarın ana sponsoru Borsa Gold Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Baş’ta yaptığı açıklamada; ilk sınavını başarıyla veren Van Anatolia Jewellery Show’un çok kısa süre içinde İstanbul fuarının ardından ülkemizin açık ara ikinci en iyi fuarı ünvanını alacağını, bunun için tüm desteklerini çekinmeden sunacaklarını söyledi.

Van şehrinin ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olduğunu ve serhat ilimiz olduğunu vurgulayan Baş; “Van fuarının ilkinin başarıyla geçmesi, bundan sonrası için hepimizi ekstra motive ediyor. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz. Güneydoğu Anadolu’daki değerli şehrimiz Van; tüm güzelliğiyle sektör temsilcilerini en güzel şekilde ağırlayacaktır. Herkesi fuara bekliyoruz. Çıkın çıkın gelin” diye konuştu.

İKO Başkanı Mustafa Atayık; fuar heyetini ağırladı.

İstanbul’daki ziyaretleri çerçevesinde İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık’ı da ziyaret eden Van Kuyumcular ve Sarraflar Dernek Başkanı Sn.Casim Aslan ve yönetim kurulu üyeleri Sn.Fahri Arvas, Sn.Levent Subaşı ,Akabe kuyumculuk yönetim kurulu başkanı Sn.Mustafa Şahin; US Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ülker Selviler; Van’daki organizasyona Başkan Atayık’ı davet ettiler.