SEKTÖR > TEPE Kıymetli Madenler 1 yılda Kuyumcukent’te değerli dostlar biriktirdi…

TEPE Kıymetli Madenler 1 yılda Kuyumcukent’te değerli dostlar biriktirdi…

Has Gümüş Kıymetli Madenler firmasının sektörümüze kazandırdığı, Kuyumcukent bünyesinde faaliyetlerini gerçekleştiren Tepe Kıymetli Madenler 1. Yaşına adım attı.

Değerli maden ticaretinin köklü markalarından Has Gümüş’ün, geçen yıl bu zamanlarda sektörümüze kazandırdığu Tepe Kıymetli Madenler; 1 yılını geride bırakıyor. Aradan geçen bir yıl içinde çok sayıda sektör mensubunun tercihi olan Tepe Kıymetli Madenler; Kuyumcukent Atölyeler Bloğu 1. Kat merkezde çalışmalarına devam ediyor.

Tepe Kıymetli Madenler Ofis Müdürü, mesleğinde 15 yılı geride bırakan Emin Mert; açılırken belirledikleri kısa vadeli hedeflere ulaştıklarını, her geçen gün müşteri portföylerini geliştirerek geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Zorlu pandemi koşullarında Tepe Kıymetli Madenlerin sektörümüze hizmet sunmaya başladığını hatırlatan Emin Mert, “Geçen yaz covid vaka sayısı çok üst seviyedeydi. Piyasa belirsizliği vardı. Açıkçası zorlu bir süreçte markamız Dünyaya geldi. Biz bu zorluklar karşısında gereken direnci ve kararlılığını ortaya koyduk. Bize güvenen ve bizi geçmişten tanıyan sektör mensuplarımızın ilgisiyle bir yıllık dönemimizi başarıyla geride bıraktık” diye konuştu.

Son dönemde altına hem yurtdışından hem de yurtiçinden yoğun talep olduğunu ve arzın talebin altında kaldığını, altın ithalatında belirli ölçülerde gecikmelerin oluştuğunu ve altın alım satımında biraz fiyat farklılıkları ortaya çıktığını kaydeden Emin Mert; “Avrupa’da ekonomik durgunluğun başlamak üzere olduğunu duyuyoruz. Temkinli ve kontrollü ticaret yapmanın en doğrusu olacağını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Koronavirüs vaka sayılarının tekrar artması ve yeni bir dalganın Tüm Dünyada tekrar görülmesiyle, ciddi bir ekonomik daralmanın yaşanabileceğini sözlerine ekleyen Emin Mert; bu durumda altın fiyatlarının kayda değer bir şekilde geriye gitmesinin sürpriz olmayacağını ifade etti.