SEKTÖR > Aldanmayın güneşli havalara aniden şiddetli yağmurlarla karşılaşabiliriz…

Aldanmayın güneşli havalara aniden şiddetli yağmurlarla karşılaşabiliriz…

Rıfkı Bedir ; “Ekstra temkinli olmalıyız… ABD ekonomisinin Eylül sonu Ekim başı gibi önemli bir sıkıntı içine girmesi bekleniyor…”

Sektörümüzün deneyimli isimlerinden biri olan Güleryüz Kuyumculuk, Zergeran Pırlanta ve Orobella Alyans Yönetim Kurulu Başkanı Rıfkı Bedir; yılın ikinci yarısına çok tedbirli ve temkinli girmekte fayda olduğunu söyledi.

ABD Newyork ve Dubai’de yıllardır yurtdışı ofisleri bulunan Zergeran Pırlanta; başarılı geçirdiği yılın ilk yarısından sonra yılın ikinci yarısına ekstra tedbir ve temkin ile giriş yapıyor. Firma sahibi deneyimli kuyumcu Rıfkı Bedir; ABD açıklanan enflasyonun çok üstünde bir hayat pahalılığının bulunduğunu, Eylül sonu Ekim başı gibi ABD için resesyon (Ekonomik büyük durgunluk) beklentisinin bulunduğunu açıkladı.

Kurban Bayramı sonrasında kuyum ticaretinde yaşanan hareketliliğin sektör temsilcilerimizi yanıltmaması gerektiğini vurgulayan Rıfkı Bedir; “Kontrollü, fazla açılmadan ve öz sermaye ile kredi kullanmadan ticaret yapılmasını tavsiye ediyorum. ABD ofisimiz yıllardır faaliyette. Orada yaşanan ekonomik ve siyasal gelişmelerden anında haberdar oluyoruz. ABD’nin açıkladığı %9 enflasyonun çok üzerinde bir enflasyon ve hayat pahalılığı olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Zergeran Pırlanta’nın son yıllarda ağırlıklı olarak sipariş üzerine üretim yaptığını ve böylelikle stok maliyetlerinin oldukça azaldığını kaydeden Bedir; sözlerini şöyle sürdürdü:

“İhracat çalışmalarımızda da maksimum 3 iş gününde siparişi teslim etmeye özen gösteriyoruz. Zergeran Pırlanta’nın ihracat çalışmalarında bir artış var. Farklı pazarlara yönelmeye çalışıyoruz. Girmediğimiz ülkeler ile temasları arttırdık. Kontrollü bir büyüme için gayret gösteriyoruz. Yaşanacak ekonomik durgunluklarda geniş bir coğrafyaya hitap etmek, yumurtalarınızı tek sepete koymamak demek. Tüm meslektaşlarıma tavsiyem; farklı ve uzak ülkelerle de ticaret yapmaya cesaret edin. Gidilecek çok deplasman ve alınacak çok sayıda 3 puan var.”