SEKTÖR > “Van Anatolia Jewellery Show için geriye sayım başladı

“Van Anatolia Jewellery Show için geriye sayım başladı

Van Anatolia Jewellery Show’un tarihinde güncelleme yapıldı. Üniversite Sınav Takvimi nedeniyle Haziran ayında düzenlenmesi planlanan fuar, 24-25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak…

Yeni sezon öncesi Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki tek fuar olan Van Anatolia’nın son derece hareketli geçmesi bekleniyor. Vatandaşın enflasyon karşısında yatırımlarını altına ve altın takıya yönlendirmesiyle birlikte 2024 yılının iç piyasa açısından son derece verimli geçmesi bekleniyor. Böylelikle Van Anatolia Jewellery Show’un önemi daha da ön plana çıkacak.

İki yıl üst üste başarıyla organize edilen Van Anatolia Jewellery Show; üçüncü kez sektör mensuplarını biraraya getirecek. Van Anatolia Jewellery Show; Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Van Anatolia Jewellery Show’u düzenleyen US Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ülker Selviler; sezon başlangıcı baz alındığında fuarın Anadolu’nun tek fuarı olduğunu hatırlatarak; “Organizasyonumuza çok titizlikle hazırlanıyoruz. Artık Van bize biz de Van’a alıştık. Özellikle altın fiyat farklılığı ile birlikte kuyum ihracatında yaşanan büyük tıkanma nedeniyle, birçok ihracat firmasının iç piyasada Pazar arayışında olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda Van Anatolia; hem satıcı hem alıcı için çok güzel fırsatlar sunacaktır. İç piyasada yeni müşteriler edinmek isteyen firmalarımızın fuar takvimlerinde Van’a özel bir yer ayırmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Tüm sektör mensuplarını Van’a davet eden Selviler; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fuarımıza Borsa Gold, Akabe Kuyumculuk, VAV Jewellery sponsor olarak destek sunacaklar. Van Kuyumcular ve Sarraflar Dernek Başkanı Casim Aslan’da ilk organizasyonumuzdan buyana çok büyük katkı sağlıyor. 2024 yılında yine komşu ülkelerden kuyumcuları fuara getirmek için çaba göstereceğiz. Yine depremde büyük yara alan Kahramanmaraşlı kuyumcu dostlarımız hızla toparlanıyorlar. Bu fuar onların da iş hayatına çok önemli katkılar sunacaktır. Anadolu’nun 1 numaralı fuarı, Van Anatolia Jewellery Show olmaya devam edecek.”