SEKTÖR > Ağustos ayında kuyumcularda bitmeyen bayram coşkusu

Ağustos ayında kuyumcularda bitmeyen bayram coşkusu

Serkan Güvenir “Ağustos ayındaki hareketlilik beklentilerin oldukça üstünde oldu. Sektörümüze Ağustos ayı ilaç oldu. Sektörümüz çifte bayram yaşadı.”

Ağustos ayının başında Kurban Bayram sürecini geçirdik ve kurban bayramının hemen ardından biranda kuyumcular için satış bayramı başladı. Tahminlerin oldukça üstünde gerçekleşen Ağustos ayı takı satışları, herkesin yüzünü güldürdü ve gelecek adına ümitlendirdi.

Güvenir Kuyumculuk firma sahibi Serkan Güvenir; uzun yıllar sonra bazı ürün gruplarında taleplere yetişemediklerini ve ekstra mesai harcayarak, çalıştıkları atölyelerin üretim hızını arttırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Pandemi yasaklarının kalkması ve hükümet yetkililerinden bir daha kapanma olmayacak açıklamasının gelmesi, geçen yıl ertelenen düğünlerle bu yılın düğünlerinin birleşmesi, düşen altın fiyatları gibi faktörlerin takıya olan talebi en üst seviyeye çektiğini kaydeden Serkan Güvenir; “Düğün sezonu set satışlarımızı yukarı çekti. Su yolu setlerin öne geçtiğini görüyoruz. Çok hafif su yolu setler, tercih sebebi oluyor. Pek çok gurbetçinin de ülkemizde düğün yaptıklarını gözlemliyoruz ve onların takı alımları da yüksek seviyede oluyor” dedi.

Fuison Yükselişte….

Daha önceki açıklamalarında 2021 yılının fusion takıların yurtiçinde yükseliş yılı olacağını öne sürdüğünü hatırlatan Güvenir; “Tahminimiz doğru çıktı. Şu anda fusion takılar, Türk kadınının ilgi alanına hızlı giriş yaptı. Birçok farklı takıda fusion kullanılıyor. Zaten görünümü çok albenini ve ekstra da hafif olduğu için her bütçeye de uyum sağlıyor. Biz Güvenir Kuyumculuk olarak müşterilerimize sürekli güncel ve piyasada kolay bulunmayan ürünler sunuyoruz. Bu bizim en büyük artımız oluyor. Sık sık yeni üreticilerle tanışıyor ve onların farklı tarzlara sahip ürünlerini portföyümüze dahil ediyoruz” diye konuştu.

Serkan Güvenir; İnstagram sayfalarının yoğun ilgi gördüğünü, birçok yeni modeli ınstagram sayfalarında ilk olarak tanıttıklarını sözlerine ekleyerek; hizmet sunduğu müşterileriyle ilgili 300 kişiye yakın özel whatsapp iletişim grubu kurduklarını ve bu platform üzerinden gelen taleplere hızla yanıt verdiklerini dile getirdi.