SEKTÖR > Altın emzikte sarı kart yerini kırmızı karta bırakıyor “Adaletin Kestiği Parmak Acımaz”

Altın emzikte sarı kart yerini kırmızı karta bırakıyor “Adaletin Kestiği Parmak Acımaz”

Daha önce defalarca altın emziklerin takliti ile ilgili resmi ve dost uyarılarını gerçekleştiren Besay Kuyumculuk; artık hukuki çözümlere geçiş yapıyor. Kısa süre içinde altın emziği kopyalayan 3 farklı firma alehine açılan dava sonuçlanacak. Sözle uslanmayanın hakkı…kanunlarda saklı…

Yaklaşık 10 yıl önce bir hayal olarak başlayan, büyük zorluklara karşın kararlılıkla üzerine gidilerek üretimi gerçekleştirilen ‘Besay Altın Emzik’ hem ülkemizde hem de Dünyanın çok farklı ülkelerinde büyük bir tutkuyla talep almaya devam ediyor. Altın emziği sektöre kazandıran Besay Kuyumculuğun sahibi deneyimli kuyum ustası Ömer Kaya; altın emziğin sektörümüz içinde çok değerli altın bir fikir olduğunu, tescili alınan altın emziği veya benzerini üreten, bunları satan, aracılık eden kişi ve firmalara karşı yasal yollara başvurduklarını ve çok yakında mahkemelerin açıklayacağı sonuçları sektör mensuplarıyla paylaşacaklarını söyledi.

10 yıl önce müthiş bir hayal gücünün sonucu olarak hayata merhaba diyen ‘Besay Altın Emzik’ hem yurtiçinde hem de yurtdışında binlerce kişinin mutluluğuna mutluluk katmaya devam ediyor. Son dönemde gittikçe azalmasına rağmen; bazı kuyumcu vitrinlerinde taklit altın emzikler görülmeye ne yazık ki devam ediyor. Tamamen üretim tesciline sahip olan altın emziklerin üretilmesi, kopyalanması ağır cezai müeydiyelerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Yaşanan bu süreçte Besay Kuyumculuğun avukatları hızla resmi işlemlere başladılar. Şu an itibariyle 3 farklı dava sulh hukuk mahkemelerinde devam ediyor. Çok yakında konuyla ilgili yargı kararı açıklanacak. Kopya ve taklit ürün yapanlara ağır cezalar yolda.

Besay Kuyumculuk firma sahibi Ömer Kaya; “Altın emziğimizin ve altın biberonumuzun tüm telif haklarını yıllar önce kapsamlı bir şekilde aldık. Bu konuyla ilgili defalarca sektör yayın kuruluşları vasıtasıyla uyarılar yaptık. Çok az sayıda da olsa, bu uyarılarımızı kulak arkası yapan bazı kişi ve atölyeler bulunuyor. Uzun bir dönem sarı kart göstermekle yetinmiştik ama ne yazık ki artık kırmızı kartımıza başvurduk. Adaletin kestiği parmak acımaz diyoruz ve yakında sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Fikir hırsızlığının, normal bir hırsızlıktan farkı olmadığını düşünüyorum diyen Ömer Kaya; açıklamasını şöyle sürdürdü: “Taklit ürün asla orjinali gibi olamayacağı için, orijinal ürünün de yüksek kalitesine gölge düşürmekte ve haksız kazanca sebebiyet vermektedir. Artık hukuki sürece muhatap kalacak olan kişiler için son pişmanlık fayda etmeyecektir. Biz sektörün içinde yüz yüze baktığımız meslektaşlarımızla böylesi bir hukuki sürecin yaşanmasını istemiyorduk. Ne yazık ki bazı sözde kuyumcular ile hukuki mücadele yapmamız gerekti.”

Son olarak kuyumculara da seslenen Ömer Kaya; altın emzik ve altın biberon alırken mutlaka üzerinde ‘Besay’ marka kaşesinin bulunmasına dikkat etmeleri gerektiğini, Besay altın emzik ve altın biberonu satan kuyumculara yakın zaman içinde özel bir sertifika sunacaklarını sözlerine ekledi.