SEKTÖR > Dededen babaya babadan evlatlara geçen bir başarı hikayesi

Dededen babaya babadan evlatlara geçen bir başarı hikayesi

Nesilden nesle aktarılan özgün kalite…

Anadolu’da otantik takının yıllardır değişmeyen adresi “Şakir Kuyumculuk”

Şanlı Urfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ağırlıklı olarak tercih edilen yöresel ve otantik takıları yıllardır üreten Şakir Kuyumculuk; 75 yıllık bir kuyum geçmişinin günümüze taşınmış başarılarını içinde barındırıyor. Meslek hayatlarında uzun yılları geride bırakan Şakir Çınar ve kardeşi Hasan Çınar ile birlikte çalışmalarını yürüten Şakir Kuyumculuk; Van Anatolia Jewellery Show’da büyük ilgi gördü. Anadolu kadını, geçmişten günümüze gelen tarihi takı tarzında seçimini açık ara Şakir Kuyumculuktan yana kullanıyor.

Güneydoğu’da yaklaşık 12 ilimizde ağırlıklı tercih edilen akıtma, frenk bağı, Madonna ismiyle bilinen otantik takıları hayata geçiren Şakir Kuyumculuk; yıllardır kuyum ticaretinde kendi bölgesinin önde gelen firması oluyor.

Van Anatolia Jewellery Show’a ikinci kez katılan tecrübeli marka; fuar boyunca standında yoğun kalabalıkları ağırladı. Dedelerinden ve babalarından aldıkları kuyumculuk mesleğini nesilden nesle geleceğe taşıdıklarını kaydeden firma ortağı Hasan Çınar; “Değerli abim Şakir Çınar ile güzel bir iş bölümü yapıyoruz. Birimiz işin mutfağında birimiz ise daha çok sahada, kuyumcu dostlarımızın yanında oluyor. Sürekli mobil ekiplerimiz Anadolu’daki kuyumcu dostlarımızın taleplerine yanıt veriyorlar. Büyükşehirlerde ve yurtdışında müşterilerimiz var. Ayrıca sipariş üzerine ülkemizin her noktasına ürünlerimizi teslim ediyoruz. Ağırlıklı olarak 22 ayar üretim yapıyoruz. Belirli bir sipariş kotasının üstüne çıkan olursa farklı ayarda da üretim gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Şakir Kuyumculuğun bu yıl itibariyle çeyrek asrı geride bıraktığını ve aradan geçen bu 25 yıl içinde Anadolu kuyumcusunun iş hayatına büyük kolaylıklar kattıklarını belirten Hasan Çınar; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Otantik takı grubu üretimimizin dışında, kuyumcu dostlarımızın mağazasında bulunması gereken takı gruplarının büyük bir bölümünü de ürün portföyümüzde bulunduruyoruz. Yeni tasarımları da sıklıkla madene aktarıyoruz. Tamamen el işi olan Akıtma, Madonna, frenk bağı isimli tarihi takı çeşitlerinde markamız yıllar içinde Türkiye çapında öne çıkmıştır. Güzel bir yaz sezonu bizi bekliyor. Van Anatolia Jewellery Show’da yine arzu ettiğimiz sonuçları elde ettik.”