SEKTÖR > Ali Usta Sezonu Başlıyor… Kalze takılar yeni düğün sezonuna hazır…

Ali Usta Sezonu Başlıyor… Kalze takılar yeni düğün sezonuna hazır…

Yılların tecrübeli kuyum ustası Ali Sıvacı tarafından özenle hazırlanan kalze setler; yaklaşan düğün sezonu öncesinde birçok kuyumcunun vitrininde yerlerini aldı. Görünüşüne göre tartıda hafif gelen, gelini sevindiren damadı uygun bütçesiyle sarsmayan Ali Sıvacı imzalı kalze setler yine yeni bir yaz mevsiminde ön plana çıkmaya hazır. Birçok kuyumcu için bitmeyen sezon, Ali Usta sezonu…

Sektörümüzün yakından tanıdığı, kalze takı grubundaki özgün çalışmalarıyla takdir toplayan Ali Sıvacı ustamız yine düğün sezonu öncesi sıkı bir hazırlık dönemi geçirdi. Son yılların en çok satılan takı grubu arasında yer al dikkat çeken deneyimli kuyum ustası Ali Sıvacı; kalze takı grubunda yaptığı girişimleriyle uzun bir süredir birçok kuyumcunun ürün ihtiyacına net yanıtla veriyor. Birçok kuyumcu için her sezon Ali usta sezonu oluyor.

Ali Sıvacı; kalze takı grubunda kullandıkları tüm yarı mamullerin yerli olduğunu, kalze takılarını; bir puzzle gibi farklı parça ve dokularla harmanlanarak, yeni tarzlar yakaladıklarını ifade ediyor.

Ağırlıklı olarak 14 ayar üretim yaptıklarını ve müşterilerinin taleplerine göre farklı ayarlarda da çalışmalar ortaya koyduklarını, kalze takılarına her şehirden talep olduğunu kaydeden Ali Sıvacı; “Son yıllarda düğünlerde gelinlerin üzerinde çok sayıda kalze set görüyoruz. Hem 14 hem de 22 ayar kalze takılarına ilgi var. Deneyimli kalze ustası Erkan Tarlabaşı ve genç ekibimiz, bu ürün grubuna adeta gönüllerini verdiler. Şimdi bayram ve Genel seçimler sonrası yeni bir düğün sezonu start alacak. Sıkı bir çalışma yapıyoruz. Yeni ve klasik kalze takılarımız, yoğun ilgi görecektir” diye konuştu.

Dorika ile Kalze takısının çok başarılı bir şekilde birbirleriyle kombin olduğunu ve Dorika’nın, tasarım anlamında geniş özgürlükler ortaya koyduğunu belirten Sıvacı; açıklamasına şöyle devam etti:

“ Geçmişe göre takıların vitrin ömrü çok kısaldı ve sürekli yeni modeller piyasadan talep ediliyor. Mesleğe başladığımızda iki üç model ile komple yılı kapatırdık ve bu modeller birkaç yıl üst üste satış rekorları kırardı. Bugün ise her ay hatta yeni model müşterilere sunmak gerekiyor. Fakat kalze takı grubunda yıllar geçse de yine en çok satanların belli başlı klasik modeller olduğunu görmekteyiz. Yılın ikinci yarısının hareketli geçeceğine inanıyoruz. Tüm meslektaşlarım için güzel bir sezon diliyorum.”