SEKTÖR > Ankara’daki çok sayıda kuyumcu için bilezik “Öz Kuyumculuk” demek

Ankara’daki çok sayıda kuyumcu için bilezik “Öz Kuyumculuk” demek

Yılların eskitemediği, ustaların ustası kabul edilen Özer Torun tarafından kurulan Öz Kuyumculuk; Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği üretiminin tamamını Ankara’daki kuyumculara sunuyor. Sabah akşam, ülkemizde sadece Ankara’da bulunan bileziklerin üretimi için mesai harcayan Öz Kuyumculuk; 2. Kuşağı temsil eden İbrahim Torun tarafından geleceğe başarıyla taşınıyor.

Bilezik üretimiyle kuyumculuğa adım atan Özer Torun; kurduğu Öz Kuyumculuk ile yıllar içinde müşteriden daha çok dost edinen ustalarımızdan birisi. Öz Kuyumculuk markasıyla ağırlıklı olarak burma bilezik üreten, son dönemde şarnel bilezik modelleri de müşterilerine sunan Özer Usta; yakın zaman önce firmanın yönetimini oğlu İbrahim Torun’a emanet etmiş.

İbrahim Torun 20 yıldır kuyumculuk mesleğini icra ettiğini ve yıllardır sadece Ankara’daki esnafa ürünlerini sunduklarını belirterek; “Ankara bize baba mirası oldu diyebiliriz. Ankara’nın önde gelen kuyumcu ve toptancıları yıllardır bilezik takı grubunda ihtiyacını bizden karşılıyor. Her hafta düzenli olarak Ankara’ya gidiyoruz. Ankara; bizim ikinci adresimiz” dedi.

Yüksek altın fiyatlarının etkisiyle artık bilezik üretiminin tamamen şarnel tekniğine döndüğünü kaydeden İbrahim Torun; “Bilezik üretiminde hem klasik hem modern çizgilere yer veriyoruz. Ankara’daki tüketicilerin talep ettikleri tarzlar arasında değişkenlikler olabiliyor. Altınşehir’e geçtikten sonra verimliliğimiz arttı. Yavaş yavaş pandemi dönemini geride bırakıyoruz. İş tempomuz yükseliş trendine geçti” diye konuştu.

Öz Kuyumculuğun çok müşteri olmasından ziyade az ve öz sayıda müşterisi olsun düşüncesinde hareket ettiğini sözlerine ekleyen Torun; Altınşehir ile birlikte buradan gelip almayı tercih edecek olan esnafa ancak peşin olarak ürün sunabileceklerini, yine her zaman önceliğin Ankara esnafı olduğunu dile getirdi.