SEKTÖR > Fuara ilk kez katılan “Altıntesbihler” ilgi odağı oldu Dünyanın farklı noktalarından gelen alıcılarla standı doldu

Fuara ilk kez katılan “Altıntesbihler” ilgi odağı oldu Dünyanın farklı noktalarından gelen alıcılarla standı doldu

Yılların kıdemli kuyum ustalarından biri olan Yavuz Tuncer; son 17 yıldır ülkemizin en geniş kapsamlı altın tesbih atölyesini işletiyor. Yakın zaman önce yeni markası “Altıntesbihler”i tanıtan Yavuz Tuncer; ilk kez İJS deneyimi yaşadı. İstanbul Jewellery Show’un en renkli stantlarından biri olan “Altıntesbihler” ülke kuyumculuğumuzun altın tesbih üretimindeki uzmanlığını net bir şekilde gözler önüne serdi.

Ülkemizde çok az sayıda firma tarafından üretilen altın tesbihler; Dünyanın farklı yerlerinden talep görüyor. Altın tesbih ürün kategorisinde ilk akla gelen usta olan, bu işe yıllarını vermiş olan Yavuz Tuncer; yüzlerce farklı tesbihi madene aktardı. İlk kez İJS’ye katılan ve yeni markası “Altıntesbihler”i tanıtan Yavuz Usta; fuardan son derece mutlu bir şekilde ayrıldı.

Fuar standında Osmanlı döneminin kıyafetini giyen genç bir manken ile tesbih tanıtımlarını yapan Yavuz Usta; beklentilerinin üstünde olumlu sonuçlarla fuar alanından ayrıldıklarını çok sayıda yen alıcı ile tanışma fırsatı bulduklarını ifade ediyor.

10 gramdan başlayan altın tesbihlerin yüzlerce grama kadar üretilebildiğini ve bu ürün grubundaki en önemli yenilikleri kendisinin ekibiyle birlikte yaptığını kaydeden Yavuz Tuncer; “Fuarda çeşitli duaların tesbih tanelerine yazıldığını modellerimiz ve fusion, hafif altın tesbihlerimiz öne çıktı. Bizim mineli tesbihlerimiz de hep el üstünde tutuluyor. Fuar boyunca ağırlıklı olarak yabancı ziyaretçilerle tanıştık. Onların geçmiş olduğu siparişlerle birlikte artık “Altıntesbihler” üretiminin 4’te 1’ini ihraç eder konuma ulaşmaktadır” diye konuştu.

İran ve Arap ülkelerinden ağırlıklı siparişler aldığını belirten Tuncer; sözlerini şöyle sürdürdü:

“2021 yılını çok başarılı geçirdik. Yeni markamızı bu yıl oluşturduk ve ilk kez İJS’ye katılımcı olduk. Çalışmalarımıza gösterilen ilgi bizi mutlu etti ve önemli bir motivasyon oluşturdu. Daha yapacağımız çok sayıda yeni modelimiz var. Ciddi emek isteyen altın tesbih üretiminde işin uzmanı olmak çok önemli. Yurtiçindeki başarılı çalışmalarımızı artık yurtdışına da çok daha etkin bir şekilde taşımaya karar verdik. Bundan sonra İJS’nin her iki ayağında da yerimizi alacağız.”