SEKTÖR > 23 Yıldır kuyum ticaretinin güven dolu adresi “Yazıcı Group”

23 Yıldır kuyum ticaretinin güven dolu adresi “Yazıcı Group”

Kuyumculuk mesleğinde 43 yılı geride bırakan, son 23 yıldır Yazıcı Group, Yazıcı Kıymetli Madenler ismiyle kuyum ticaretinde yüzlerce firmamızın iş hayatına kolaylıklar katan İlhami Yazıcı; çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam ediyor. Aynı zamanda İstanbul Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı olan Yazıcı Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Yazıcı; yaşanan deprem felaketiyle birlikte hem bireysel hem de sektörel bazda yardım kampanyalarının organize edilmesinde aktif rol oynadı….

Dile kolay tam 43 yıl. Sektörümüzün yakından tanıdığı işadamlarından biri olan Yazıcı Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Yazıcı; çıraklık ile küçük yaşta adım attığı kuyumculuk sektöründe son 23 yıldır kendi markası ile kuyum ticaretinde başarılı çalışmalar imza atıyor. İstanbul Jewellery Show öncesi, yoğun iş temposunda kısa bir süre kendisiyle sohbet imkanı bulduğumuz İlhami Yazıcı; sektörün fuara moral olarak bozuk bir şekilde hazırlandığını ama özellikle ihracat alanında İJS’den beklentinin üst düzeyde olduğunu ifade ediyor.

Büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileyen İlhami Yazıcı; “Depremin ikinci gününde olay yerine hareket ettik. Hem İMMİB hem İKO olarak ortak yardım girişimlerini çok hızla hayata geçirdik. Yazıcı Group; Dubaili ortağıyla bireysel olarak da yardımlar yapmış ve çok sayıda konteynr bölgeye ulaştırdık. Yardımlarımıza devam edeceğiz. Kahramanmaraşlı meslektaşlarımız da depremde maddi manevi büyük kayıp yaşamıştır. Şu anda çok az sayıda Maraşlı kuyumcu üretim yapabiliyor. Özellikle 22 ayar altın takı grubunda Kahramanmaraş’ın eksikliğini herkes hissedecektir. Biz tüm bölge kuyumcularına elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Bu zor günlerde pozitif ayrımcılığı yapacağız” diye konuştu.

İJS’nin hemen öncesinde yapılan Hongkong fuarının vasatın altında geçmiş olmasının İstanbul’daki fuarımıza olumlu yansıyacağını tahmin ettiğini belirten İlhami Yazıcı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayat devam ediyor ve bölgeye daha fazla yardım göndermemiz için ekstra çalışmalar yapmamız lazım bu açıdan İJS bize yeni fırsatlar sunacaktır. Son yıllarda İJS artık Dünyanın en önemli kuyumculuk meslek fuarı haline gelmiştir. Türk kuyumculuğu son dönemde kuyum sanayisinin de gelişmesiyle Dünya liderliğine göz kırpıyor. İMMİB Başkanımız Sn. Burak Yakın’ın gayretli çalışmalarının da sektörümüzün uluslararası gelişiminde büyük katkılar sağlayacağını görüyoruz. Fuara katılan tüm firmalarımıza başarılar dileriz.”

“Ankara ile iletişimde başarılı bir yol izliyoruz… Vergi af fırsatından herkes faydalansın…”

Yaklaşan genel seçim ve büyük deprem felaketinin Ankara’daki bürokrasiyi ve hükümeti oldukça meşgul ettiğini, bu mevcut yoğunluğa rağmen sürekli Ankara’daki yetkililerle iletişim halinde olduklarını vurgulayan Yazıcı; “Matrah artırımı ve geriye dönük vergi afları ile ilgili fırsatlardan kuyumcu dostlarımızın yararlanması gerektiğine inanıyorum. Altın esaslı muhasebeye geçiş ile ilgili yıllardır çalışıyoruz ve artık bu konuda sona gelmek üzereyiz.