SEKTÖR > Yoğunluğu bahane etmedi müşterisinin bir dediğini iki etmedi

Yoğunluğu bahane etmedi müşterisinin bir dediğini iki etmedi

Yaz mevsimini çok yoğun geçiren markalarımızdan birisi de Orcan Alyans oldu. Kahramanmaraş Altınşehir’deki atölyesinde titizlikle üretim gerçekleştiren Orcan Alyans; en yoğun mesai günlerinde bile az çok demeden gelen siparişlerini üretim bandından özenle çıkardı.

Son yılların en yoğun yaz mevsimini geride bırakan Orcan Alyans; şimdi yılın son bölümündeki düğünlere özenle hazırlanıyor. Mustafa ve Ali Orak Kardeşlerin idaresindeki dinamik marka; bu yaz ülkemizin dört bir yanına yüksek kaliteli alyanslarını ulaştırdı.

Bu yaz ağırlıklı olarak klasik modellerin talep gördüğünü belirten firma ortağı Mustafa Orak; “Geçmişe yine dönüş var. Pullu zincir, halat zincir ön planda olan takılar olurken alyans takı grubunda da klasik düz zemine sahip alyans modelleri yoğun talep gördü. Son yıllarda klasik alyansa yönelim artıyordu. Bu yıl, klasik alyansın altın yılı oldu diyebiliriz” dedi.

Yoğun mesai harcadıkları yaz mevsiminde bir adet siparişe bile aynı titizlikle yaklaştıklarını ve o bir çift alyansı ne yapıp edip zamanında müşterilerine servis ettiklerini ifade eden Mustafa Orak; “Tüm takı grupları arasında alyans; kaliteli üretimin yanında kaliteli servis ve hizmette istiyor. Ağzınızla kuş tutsanız, Dünyanın en kaliteli alyansını üretseniz müşterinize zamanında servis yapmaz, isteklerini olumlu yanıtlamazsanız bir daha sizinle iş yapmazlar. Alyans üreticisi bu durumu bilir ve her koşulda hizmetini eksiksiz sunmalıdır” diye konuştu.

Geçen yıl ertelenen düğünler ile bu yılın düğünlerinin birleşmesinin, altın fiyatlarının istikrarlı bir şekilde devam etmesinin kuyum alışverişine çok olumlu yansıdığını belirten Mustafa Orak; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Eylül itibariyle iş tempomuz eski rutin seviyeye geriledi. Şimdiden sonra yeni tasarımlarımız için çalışacağız. Bu yıl alyans tercih edenlerin gramaj kaygısı daha az oldu. Ağır alyanslar da uzun bir aradan sonra alıcı buldu. Ayrıca uzun süredir alyansını değiştirmek isteyen evli çiftlerin tekrar yeni alyans modellerini incelediklerini ve değişime gittiklerini gördük. Bu gibi gelişmeler ile güzel bir yaz sezonunu geride bıraktık.

Önümüzdeki süreçte Kahramanmaraş’ta kuyumculuk fuarı olursa katılımcı olmaya hazır olduklarını sözlerine ekleyen Orak; İstanbul Kuyumculuk Fuarından sonra ülkemizde yapılacak tek kuyumculuk fuarının Kahramanmaraş’ta olması gerektiğine vurgu yaptı.