SEKTÖR > Sena Yaldız’ın yeni transferi “İsa ustanın” yıldızı parlamaya devam ediyor…

Sena Yaldız’ın yeni transferi “İsa ustanın” yıldızı parlamaya devam ediyor…

Değerli maden kaplama, yaldız işinde yıllardır sektörümüzde önemli başarılara imza atmış olan İsa Ayanyan; birkaç yıllık bir aranın ardından tekrar sektörümüze hızlı bir dönüş yaptı. Sektörümüzün önde gelen yaldız atölyelerinden biri olan Sena Yaldız’da ustabaşı olarak görev alan İsa usta; A’dan Z’ye her türlü takı için en güzel son dokunuşları yapıyor. İsa Ayanyan kalitesini bilenler Anadolu’dan bile takılarını Sena Yaldız atölyesine gönderiyor. İsa usta; Sena Yaldız’ın nokta transferi oldu.

Sena Yaldız 2023 yılında önemli yatırımlara imza attı. Yıl içinde önce Borsa Kule’de üçüncü şubesini açan Sena Yaldız; yakın zaman önce kadrosuna dahil ettiği, tecrübeli yaldız ustası İsa Ayanyan ile İJS Ekim fuarı sonrası yoğun bir çalışma temposuyla yoluna devam ediyor.

İsa usta; işini çok severek yaptığını, en zorlu takı gruplarında, el işi takılarda usta işi çalışmalara imza attıklarını ifade ediyor. Sena Yaldız’ın sektörümüzün en önemli yaldız atölyelerinden biri olduğunu belirten İsa Ayanyan; “Kısa sürede çok iyi bir uyum yakaladık. Benim burada çalıştığımı bilen eski müşterilerimin de Sena Yaldız ile çalışmaya başlamasından ayrıca memnunum. Anadolu’dan da çok sayıda ürün yaldız işlemleri için bana geliyor. Altın kemer, el işi takılar, telkâri tarzı takılar, otantik yöresel takılar sıklıkla atölyemizde işlem görüyor. İJS Ekim fuarının da etkisiyle şu dönemde yoğun bir mesai harcıyoruz” diye konuştu.

Sena Yaldız firma sahibi Serdar Çelik; İsa ustanın çok kısa süre içinde firmalarına uyum sağladığını, hem usta hem de bir abi kimliğiyle atölye çalışanlarıyla tam bir takım çalışması ortaya koyduğunu kaydederek; “Sena Yaldız’ın yüksek kalite standartlarıyla İsa ustamızın işindeki titizliği, kalite kontrolüne verdiği önem çok güzel örtüştü. 2023 yılı, kuyumculuk sektörümüz açısından çok parlak geçti diyemeyiz. Özellikle altın fiyat farkının oluşturduğu makas; ihracatçımızın ve dolayısıyla sektörümüzdeki herkesin büyüyen derdi olmaya devam ediyor” dedi.