SEKTÖR > Hem ilerleyecek hem büyüyecek

Hem ilerleyecek hem büyüyecek

Az zamanda çok yol alan “Sovran Gold” önümüzdeki yıl, yatırımlarına ara vermeden devam edecek. Genç marka; yeni fusion makinesiyle fusion takı grubunda iddialı modeller yapmaya devam edecek.

Ustaların karışımı sloganı ile yaklaşık 5 ay önce kurulan Sovran Gold; aradan geçen kısa süre içinde tarzını ortaya koyan modelleri müşterilerine sundu. İçi boş, hallow takı grubunda öne çıkan marka; bileklik, yüzük ve kolyede yaptığı modeller ile 2023 yılının dikkat çeken firmalarından biri oldu.

Firma ortağı Mehmet Uzelli; markalarının çok zorlu bir ortamda iş hayatına merhaba dediğini özellikle altın fiyat farklılığının ve Filistin & İsrail savaşının kuyum ticaretini çok olumsuz etkilediğini söyledi.

Adaptasyon süresi yaşamadan hızla üretmeye başladıklarını, piyasanın sakinleştiği dönemleri de yeni modelleri tasarlamak adına fırsata çevirdiklerini kaydeden Uzelli; “Yol haritamız belli oldu. Yurtiçindeki kuyumcu dostlarımıza, ihracat ürünleri kadar yüksek kalitede takılar sunuyoruz. Yaklaşan Yılbaşına yönelik çok güzel hediyelik takılar yapmayı planlıyoruz. Gösterişli ama tartıda oldukça hafif gelen takılarımızla Sovran kendi özgün çizgisini net bir şekilde ortaya koymaya başlamıştır” diye konuştu.

Firmanın bir diğer ortağı Muhammed Ayaz’da yaptığı açıklamada; kuyumculuk sektörünün ileri teknolojiye çok hızlı geçiş yaptığını, Sovran Gold’un da ara vermeden son model teknolojiye sahip makinelerle üretmeye devam edeceğini belirterek; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha az kişiyle daha çok takı üretimi, önümüzdeki dönem ön plana çıkacak. 3-5 kişiden oluşan, işini çok iyi yapan bir çekirdek kadro ile çok geniş müşteri kitlesine hitap edilebilecek. 2024 yılında fusion takı grubunda vites yükselteceğiz. 3D Kalıp alma robotumuzu atölye bünyemize dahil ettik. Gün yüzü görmemiş tasarımları madene aktarma konusunda hiç çekingen olmayacağız. 2024 yılının sektörümüz açısından daha iyi geçmesini ümit ediyoruz. Filistin ve İsrail savaşının biran önce durması çok önem teşkil ediyor. Bu arada İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulümleri ne biz unuturuz ne de tarih unutur. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.”