SAĞLIK > Halat ile Kazze aşkla birleşiyor özgün tasarımlar ortaya çıkıyor

Halat ile Kazze aşkla birleşiyor özgün tasarımlar ortaya çıkıyor

Meslek hayatının en verimli dönemine adım atan, yılların deneyimli kuyum ustası Yakup Çevikaslan; son bir yıldır ÇVK Kuyumculuk markası ile halat, kazze ve pullu zincirleri birleştiriyor ortaya son derece özgün tasarımlar koyuyor. 14 ayar olarak ürettiği takılarının hemen hemen hepsini İstanbul’un seçkin markalarına sunan ÇVK Kuyumculuk; Altınşehir’in dikkat çeken yeni markası olarak öne çıkıyor….

Bu yıl itibariyle meslek hayatında 39 yılı geride bırakan ve sektörümüzün tecrübeli firmalarında üst düzey yöneticilik yapan Yakup Çevikaslan; markası ÇVK Kuyumculuk ile bir yıldır halat ve kazze takıları birleştirerek çok fazla örneği olmayan yeni bir takı grubu üretiyor.

Makine işi halat ve kazze zincirleri yarı mamul olarak İstanbul’dan temin ettiğini ve burada el işi kaynak ile bu takıları kombin ederek ortaya çok özel tasarımlar ortaya koyduğunu belirten Yakup Usta; “İstanbul’da ürünlerimiz çok seviliyor. Bu fuarda birkaç markanın standında atölyemizde üretilen takılar yer alacak. Son dönemde pullu zincirden imal edilen bileklik ve kolye üretimine de giriş yaptık. Ağırlıklı olarak 14 ayar üretim gerçekleştiriyoruz.

Kolyeden bilekliğe, setten pullu zincire kadar birçok takı grubunda üretim yaptığını, zaman zaman dorikayı da modellerine kombin ettiğini kaydeden Çevikaslan; “Günümüzde birçok popüler olan modelin, belirli bir süre üzerinde ısrarla durulan tarzlar olduğunu gözlemledim. Dorika İtalya’da çıktıktan 3 yıl sonra ülkemize geldi ve popüler oldu. Yoğun el işi isteyen bu kombin takılarımızda belirli bir kapasitemizin üzerine çıkmamız zor oluyor. Yıl içinde her zaman belirli bir sipariş yoğunluğumuz var. İşini hakkıyla yapan, yeni açılımlara girmeye cesaret edenlerin en kötü günlerde bile ayakta durduğunu gördüm” diye konuştu.

Altınşehir’de 4 aydır faaliyetlerini sürdürdüklerini ve burada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Yakup Usta; Altınşehir’e ülkemizin dört bir yanında kuyumcuların ziyaret etmeye başladığını, yakın dönemde çantacılık mesleğinin sona ermesinin veya çok aza inmesinin sürpriz olmayacağını dile getirdi.