SEKTÖR > Bir Dünya Alyans “Orobella” standında sizi bekliyor “Orobella” fuara özenle hazırlandı…

Bir Dünya Alyans “Orobella” standında sizi bekliyor “Orobella” fuara özenle hazırlandı…

Ülkemizin yüksek kaliteli alyans üreticilerinden Orobella; uzun zamandır katıldığı İstanbul Jewelry Show’a bir yenisini daha ekliyor. Fuara sıkı hazırlanan ve çok sayıda yeni modelini sergileyecek olan tecrübeli markamız; fuar alanında kendine has özel kalitesi ve özgün çizgileriyle yine Türk kuyum işçiliğinin titiz yaklaşımını gözler önüne serecek. Orobella için Mart ve Ekim İJS farkı yok. İki fuara da eşit düzeyde, özenle hazırlanan tecrübeli markamız; en iyi sonuçları elde etmeyi planlıyor…

Sakarya’da Dünyanın en büyük alyans fabrikasında ürettiği, kendine has özel kaliteli alyanslarıyla onlarca farklı ülkeye ihracat gerçekleştiren Orobella Alyans; sürekli katıldığı İJS’ye sıkı bir şekilde hazırlandı. Farklı kültürlere, farklı coğrafyalara özel üretimiyle, her yıl yüzlerce yeni alyans modelini ürün portföyüne hazırlayan Orobella; İJS’nin Ekim fuarında yine çok sayıda yeni modelini ilk kez tanıtacak.

Orobella Alyans Genel Müdürü Mehmet Akyürek; Bu fuar kapsamında firmalarına özel bir yazılım programı geliştirdiklerini, fuar kapsamında alacakları siparişle ilgili anında, müşterilerine tüm siparişin detaylarını yazan bir yazılı belge vererek, ileri teknolojinin etkin sonuçlarını iş hayatlarına yansıtacaklarını söyledi.

Mehmet Akyürek; bu fuarda farklı bir ürün sunum tekniği kullanacaklarını, 2000 modelin, bu özel yeni teknik ile çok daha hızlı ve en ufak bir karışıklık olmadan Orobella müşterilerine efektif bir şekilde sergileneceğini söyledi.

“Altın ithalatına getirilen yasağın bedelini hep beraber ödeyeceğiz”

Fuar kapsamında “Hayalden Gerçeğe Dünyanın En Büyük Alyans Fabrikası” mini belgeselini de stantlarında özel bir ekrandan fuar ziyaretçileriyle paylaşacaklarını kaydeden Akyürek; açıklamasına şöyle devam etti:

“Fuara altın ithalatına getirilen kısıtlama gölgesi eşliğinde giriş yapıyoruz. Bu durum, beklenmedik bir sorun halinde sektörümüzün karşısında duruyor. Devlet aldığı bu karar ile çok sıkıntılı sonuçlar ortaya çıkacağını bilmedi. Kapalıçarşı’nın, sektörün işleyişini çok detaylı bilmeyen ve A, B hükümeti ayırt etmeden yıllar içinde böylesi sektörün aleyhine kararlar aldığını gördük. İhracat yapan ve kilo bazında ortalama 500 $ kazanan bir firmanın ülkeye getirdiği kıymetli döviz girdisi ile külçe altın ticaretinde kilo bazında hiçbir şey yapmadan kazanılan ve tamamen yurtiçindeki alıcıdan elde edilen 2000$, 3000$ ortada var. Hangisi ülke menfaati açısından daha önemli? Devletin bu farkı net bir şekilde görmesi ve emek harcayan ihracatçıyı koruyan bir yaklaşım sergilemesini bekliyoruz. Aksi takdirde, en hafifiyle bu uygulamaya devam etmek, ekonomi bilimine resmen ihanettir.”

Akyürek; yıl içinde uluslararası birçok fuarda Orobella’nın yabancı alıcılarla buluştuğunu, alyans ürün grubunda Türkiye’den bir Dünya markasının artık gittikçe öne çıkmasının gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.