SEKTÖR > “Özcan Gümüş” Online Toptan Satışa Yönelik Yapılan Yatırımının Karşılığını Alıyor

“Özcan Gümüş” Online Toptan Satışa Yönelik Yapılan Yatırımının Karşılığını Alıyor

Sektörümüzün köklü kuyum markalarından biri olan, yıllarca birbirinden kaliteli gümüş takı ve gümüş mücevherleri ülkemizde, yurtdışında satışa sunan Özcan Gümüş; pandemi döneminden yaklaşık bir yıl önce online toptan satış sistemi oluşturmuş ve bu alanda önemli yatırımlara imza atmıştı. Hızla online toptan satışta yol alan Özcan Gümüş; tüm Dünyada başlayan Covid 19 salgınıyla birlikte, ihracat alanında düşen alışverişleri online dengelemeye çalışıyor. Zamanında yapılan yatırım, en zor günlerde mutlu geri dönüşlere vesile oluyor…

Ülke çapında ve yurtdışında yüzlerce kuyumcunun vitrinlerinde kendine yer bulan, ihracat alanında yıllardır önemli dereceler elde eden Özcan Gümüş birbirinden güzel gümüş takılarını son dönemde sanal aleme taşımıştı. Uzun bir çalışma ve Ar-Ge döneminin ardından; yaklaşık bir yıl önce açılan www.ozcangumus.com.tr toptan satış sitesi, pandemi günlerinde ihracat alanında adeta ilaç oldu.

Uluslararası toptan online satış işinin öneminin artacağını yakın zaman önce öngördüklerini ve tesadüfen pandemi öncesi yapılan bu önemli yatırımın, bu zor günlerde ihracat alanında markalarına büyük avantajlar sağladığını kaydeden Özcan Gümüş Genel Müdürü Sinan Araç; toptan alım yapmak isteyen tüm müşterilerinin, kendilerine ait özel bir şifre ile sanal mağazalarına girebildiklerini ve ürünün fiyatını, stokta kaç adet kaldığını görerek hızla sipariş verebildiklerini söyledi.

Pandemi sürecinde ülkeler arasında yolculuğun minimum düzeye indiğini ve bu nedenle uluslararası E-Ticaretin çok önemli bir hale geldiğini belirten Sinan Araç; “Sanal mağazamız yılın 365 günü 24 saat açık. Yeni modellerimiz önce sitemize aktarıyoruz. Şu anda online mağazamız en başarılı ihracat ekibimizin düzeyinde işler ortaya koyuyor. “Gözde marka artık gözünüzün önünde” sloganıyla yeni açılımımızın birçok firma açısından örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Araç; gümüş fiyatlarında çok ciddi artışlar olduğunu ve artık mağazalarda yüklü miktarda stoklu ürün bulundurmanın çok ağır faturaları olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“ Bir mağazada binlerce ürün bulundurmanız artış çok zor. Hem üretim maliyetleri hem de hammadde olan gümüşün değeri çok ciddi yükselişe geçti. Artık Çin ve Uzakdoğu gümüş takı üreticileri sahaya döndüler. Onlarla fiyat rekabetine girmek çok zor. Pandeminin en yoğun olduğu günlerde birçok yabancı firmanın ürün ihtiyaçlarına cevap verdik. Bu firmaların içinden bazıları bizden daha fazla ürün alıyorlar. Herşeye rağmen geçmiş yıllara göre ihracat alanında yarıya yakın bir kan kaybı yaşanıyor.”