SEKTÖR > Zirkon taş Dünyası’nda 25 yıldır herşey çok “Berrak”

Zirkon taş Dünyası’nda 25 yıldır herşey çok “Berrak”

Kuyumculuk sektörümüze 25 yıldır zirkon taş tedarik hizmeti sunan Berrak Stone; son 7 yıldır markanın ikinci kuşağı Fatih Can ile geleceğe taşınıyor. Uzun yıllar kuyum üretiminin farklı kademelerinde çalıştıktan sonra babası Fahri Can’dan markayı devralan Fatih Can; geniş zirkon taş stoğuyla sektörümüzün yüzlerce üreticisinin iş hayatına kolaylıklar katıyor. İstanbul Jewellery Show Ekim ayağına Kuyumcukent’te yer alan mağazasından katılım sağlayacak olan Berrak Stone; yerli ve yabancı müşterilerini yakın zaman önce taşındığı yeni mağazasında ağırlayacak.

Berrak Stone; bu yıl itibariyle çeyrek asırdır sektörümüze katkı sağlamanın gururunu yaşıyor. Kuyumcukent Atölyeler Bloğu 1.katta yer alan taş ofisinde üst kalite zirkon taş kuyum üreticisine sunan tecrübeli marka; İJS Ekim ayağında geniş taş stokuyla müşterilerine hizmet sunacak.

Farklı ölçülerde, envai çeşit renkleriyle, gümüş, altın ve mücevherde kullanılan 3 farklı taş kalitesiyle; kuyumcuların işlerini kolaylaştıran Berrak Stone; az da olsa taş ihracatı da yapıyor. Firma sahibi Fatih Can; yurtdışından getirdikleri zirkon taş stoklarında farklı ölçü, kesim ve renklerde binlerce taşa sahip olduklarını, yurtdışında iş birliği yaptıkları ve bu alanda Dünya devi Çinli firma ile etkin bir iletişim kurarak, üreticilerin taleplerine hızlı ve net yanıtlar verdiklerini söyledi.

Farklı boy ve ağırlıklarda taş talep edenler için de ayrıca çözüm ürettiklerini, hemen yurtdışında işbirliği yaptıkları firma ile iletişime geçerek taş tedariğini çok hızlı bir şekilde yaptıklarını vurgulayan Can; “Biz kuyumcuların çözüm ortağıyız. Markamız 25 yıldır sektörümüze kesintisiz hizmet sunuyor. Son dönemde kuyum ihracatında önemli düşüşleri gözlemliyoruz. Altın fiyat farklılığı, kuyum üreticimizi zor durumda bırakıyor. Doğal olarak zirkon taş talebinde son dönemde azalma oluştu” dedi.

Önümüzdeki yıl İJS Ekim fuarına katılma planları yaptıklarını sözlerine ekleyen Fatih Can; zirkon taş grubunda arayış içinde olanları Berrak Stone kaliteli ürün ve hizmet yaklaşımına davet etti.