SEKTÖR > “Apel İş” imzalı yeni montürler vitrinlerin yıldızı olmaya aday…

“Apel İş” imzalı yeni montürler vitrinlerin yıldızı olmaya aday…

Sivaslıoğlu “yeni normalleşme süreci öncesi sıkı bir çalışma yaptık. Yeni tasarımlarımızı öne çıkartıyoruz. Son bir aydır ihracat alanında olumlu sinyaller geliyor. Geleceğe ümitle bakıyoruz.”

Ülkemizin önde gelen montür üreticilerinden Apel-İş Kuyumculuk; yaz mevsimine girmeye hazırlandığımız bugünlerde birçok yeni tasarımını vitrinlerine taşıyor. Yakın döneme kadar yeni tasarımlarını hızla madene aktarma konusunda oldukça cömert davranan Apel-İş; artık yeni tasarımlarında daha seçici hareket ediyor ve titiz bir elemeden geçiriyor.

Piyasa şartlarını göz önünde bulundurduklarını, vitrinlerde model kirliliği olmaması adına yeni modellerin hayata geçmesinde biraz daha dikkatli bir tutum sergilediklerini kaydeden Apel-İş Kuyumculuk firma ortağı Piyer Sivaslıoğlu; “Attığımız adımı ölçerek hareket ediyoruz. Yeni normalleşme sürecinde yeni tasarımlarımızda nokta atışlı olarak tabir edilen, tüketicinin kalbini kazanacak olan modellere konsantre oluyoruz” dedi.

Yüzlerce farklı model çeşitliliğiyle, müşterilerine çok geniş ürün arşivi sunabilme gücüne sahip olan Apel-İş Kuyumculuk; yeni normalleşme dönemine yeni tasarımlarıyla merhaba diyor. Montür tasarımı yapmanın bitmiş takı tasarımı yapmaktan çok daha zor olduğunu kaydeden Piyer Sivaslıoğlu; “Montür tasarlarken, tasarımcı ürünün bitmiş halini önce hayal edecek ve bütünden geriye doğru gelerek montürü tasarlayacak. Ayrıca montür tasarımında, tasarımın üretime uygunluğu ve taşıyacağı taşın milimetrik açıları, takının kullanım esnasındaki ergonomisi gibi birçok detayın tek tek ele alınması gerekiyor” diye konuştu.

Tasarımcının montür tasarımı gerçekleştirmesinden sonra ustanın mevcut tasarımı tekrar bilgisayar ortamında ele alarak, üretime uygun şekil ve ölçülerde elden geçirdiğini kaydeden Sivaslıoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her başarılı takı tasarımcısının montür tasarımında başarılı olmasını beklemiyoruz. Montür tasarımında uzmanlaşma başladı. Kendi bünyemizde, kendi arkadaşlarımızla yeni tasarımları birlikte yapıyoruz. Zengin bir ürün arşivimiz bulunuyor. Ayrıca müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda da tasarımlar gerçekleştiriyoruz. Mağazamıza giren müşterilerimize sürekli yeni ürünler sunmaya özen gösteriyoruz. Geniş bir coğrafyaya hitap ettiğimiz için tasarımlarımızda, doğal olarak çok geniş bir yelpazeye sahibiz. Her bölgenin ve değişik kültürün bizden beklentileri farklı oluyor.”