SEKTÖR > Altın fiyatları 2 ay içinde %40’a yakın arttı…

Altın fiyatları 2 ay içinde %40’a yakın arttı…

Sedat Yüksel “22 ayar tutkunları vazgeçmez… Ömür biter bu sevda bitmez”

Ekim 2021 tarihine göre yaklaşık %40 oranında artış gösteren altın fiyatları, zaten dönemsel olarak düşen takı alışverişini en dip noktalara taşıdı. Özellikle 22 takılar bu ani çıkıştan olumsuz etkilendi. Hem düğünlerde takı alacak olanları hem de yatırım amaçlı bilezik alacakları yüksek rakamlar üzdü. Elinde altınları olanlar ise mutlular. 22 ayar bilezik üretimiyle öne çıkan Sedat Yüksel Kuyumculuk; üretim yapmaya devam ediyor. Deneyimli Kuyumcu Sedat Yüksel ; “Ülkemizin birçok noktasında altın takı demek 22 ayar takılar demektir. 22 ayar kullanıcısı bir duraksama yaşayabilir. 3 alıyorsa 1 alacak belirli bir sürenin sonunda bu yüksek fiyatlara da insanlarımız alışacak” dedi.

Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor ve tarihin en hızlı yükselişlerinden birini piyasalara gösteriyor. Bileziğin usta ismi, Sedat Yüksek Kuyumculuk firma sahibi Sedat Yüksel; bileziğe azalan ilginin, ekonomik koşulların düzelmesi ve altın fiyatlarının belirli bir rakamda oturmasıyla yukarı çıkacağını, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında zaten takı satışlarında düşüş yaşandığını, bahar ile birlikte tekrar kuyum alışverişinin temposunun artacağına inandığını ifade etti.

Bilezik takı grubunu yıllardır yüksek kalite eşliğinde müşterilerine sunan Sedat Yüksel; altın fiyatlarındaki artışın hem üreticiyi hem de tüketiciyi tedirgin ettiğini, 2 ayda %40’dan fazla artan altın fiyatlarının, altın yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü, zorunlu olarak takı alacak kişileri ise üzdüğünü söyledi.

Yüksek altın fiyatlarına karşı eskisi gibi hurda altın dönüşlerinin olmadığını ve ilk defa yastık altındaki altınların ülke genelinde azaldığına şahit olunduğunu kaydeden Yüksel “Altın fiyatlarının belirli bir rakamda uzun süre seyretmesi büyük önem teşkil ediyor. Vatandaş altın fiyatının yüksekliğine, alçaklığına değil daha çok belirli bir rakamda uzun soluklu kalmasına önem veriyor. Bu ortam oluşunca, bozdurulan altınların 3’te 1’i bile yerine konulursa bizi yoğun günler bekler” diye konuştu.

Bilezik ürün grubunun ihracattan çok fazla pay almadığını, Kuzey Irak, Suriye gibi yakın komşuların haricinde Arap kadınlarının çok bilezik tercih etmediğini, onun yerine Hint takılarını, fantezi kelepçe modellerini satın aldığını kaydeden Yüksel; “Bilezik üreticisi için iç pazar çok önemli ve alternatifi yok. Sabırla hareketli günlerin gelmesini bekleyeceğiz. Şu anda hiç satış olmuyor diyemem. Mutlaka bozdurulan altınların zaman içinde yeri, tekrar yeni takılarla dolacaktır. Altın; sahibinin yüzünü her zaman güldürüyor. Altın fiyatları ne olursa olsun takı kullanımı, bilezik tercihi her zaman devam edecektir” dedi.