SEKTÖR > Engel olamaz Korona “Ekol” Kendi Ekipleriyle Ulaşıyor Kuyumculara

Engel olamaz Korona “Ekol” Kendi Ekipleriyle Ulaşıyor Kuyumculara

Yaz mevsimine adım attığımız bu günlerde koronavirüs etkisi hem ulusal hem de uluslararası boyutta devam ediyor. Pandemi günlerinde İstanbul’a gelmekte tereddüt eden kuyumculara Ekol Kuyumculuk; kendi mobil ekipleriyle ürünlerini sunuyor. Düğünlerin yeni başlayacak olmasıyla hazırlıklarını tamamlayan Ekol Kuyumculuk 14 Ayar bölümü; birçok yeni tasarımını vitrinlerine taşırken, iç piyasanın taleplerine yerinde yanıt veriyor…

Koronavirüs salgınının etkileri yavaşlasa da devam ediyor. Haziran ayında kapısını aralayan Ekol Kuyumculuk; 22 ayar, 14 ayar ve pırlanta bölümlerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekol Kuyumculuk 14 Ayar Mağaza Müdürü Cengiz Karanfil; Haziran ayının başında iyi bir geri dönüş yakaladıklarını, ayın sonuna doğru ise durağan bir döneme tekrar girildiğini söyledi.

Temmuz ayı ile birlikte düğünlerin de başlayacağını belirten Cengiz Karanfil; “Ekol Kuyumculuk mobil ekipleriyle Anadolu’da bulunan müşterilerine ürünlerini sunuyor. Bu dönemde pekçok esnafın İstanbul’a gelme konusunda çekinceler taşıdığını görüyoruz ve bunu anlayışla karşılıyoruz. Onlar gelmiyorsa biz daha fazla ziyaretlerimizi arttıracağız” diye konuştu.

Bu yıl erkek bilekliklerine talepte bir artış olduğunu ve bu ürün grubunda birçok yeni model tasarladıklarını kaydeden Karanfil; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yılın ikinci yarısının daha iyi olacağına inanıyoruz. Daralan piyasayı ve zorlanan satış şartlarını yeni modellerle açmak için müşterilerimize desteğimiz hız kesmeden devam edecek. Yeni tasarımlarla beslenen vitrinlerinin fark yaratarak, kuyumcu esnafımızın bir hareketlenme içine girmesine vesile olacaktır. Hafif gramajlara sahip, şık ama aynı zamanda günlük kullanıma uygun modellerimizle yine çok güzel hareketler içinde olacağız.”