SEKTÖR > Binlerce Evet İçin Binlerce Tektaş Hazırlanıyor

Binlerce Evet İçin Binlerce Tektaş Hazırlanıyor

Eylül ayı ile birlikte özellikle büyük şehirlerimizde düğünler yoğunlaşacak. Şimdiden nikah salonlarında önümüzdeki 4 ay yer yok görünüyor. Bayramların geçmesi, tatillerin sona ermesi ve okulların açılmasını bekleyen çiftler, çok fazla yaz düğünü tercih etmiyor. Günümüz düğünlerinde gelinlerin en büyük hayali de alyansının yanına tektaşını almak. Damatlarda, gelinin en büyük hayalini gerçeğe dönüştürmek için kuyumcuların yollarına düşüyor. Böylelikle özellikle tektaş yüzükler için çıplak taş ofislerinden talepler artıyor. Elit Diamond; önümüzdeki dönemde düğünlerin artmasıyla birlikte, farklı renklerde ve farklı karatlardaki taleplere “Evet” demek için sıkı bir hazırlığa girdi…

Yıllardır sektörde ‘güvenli değerli taş ticaretinin’ değişmez adresi olan Elit Diamond; bugünlerde yoğun çalışma temposunda. Yılsonuna kadar ülke genelinde düğünlerin artmasıyla birlikte, birçok montür birbirinden güzel pırlantalarla bulaşacak. Bu bağlamda, kuyumcuların farklı boyut ve kalitelerdeki çıplak taş talepleri zirve yapacak. Elit Diamond firma ortağı Can Tosun; döviz fiyatlarının belirli bir rakamın üstüne çıkmadan önce bugünlerde mücevher alacakların ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti.

Türkiye’de tektaş yüzük satışlarının her geçen sene artan bir ivme izlediğini, özellikle günümüzün gelinlerinin duvak gibi mutlaka tektaşlarını da gelinliklerini tamamlayan bir aksesuar olarak gördüklerini kaydeden Can Tosun; “Ülkemizde tek taş yüzükler ağırlıklı olarak 0.30 ve 0.50 karat aralığında yer alıyor” dedi.

Türk kadınının Dünyanın en bilinçli mücevher alıcısı olduğunu dile getiren Tosun; bayanların, son yıllarda pırlantanın sınıfı ve kalitesiyle ilgili önemli bilgiler edindiğini, bugün hediye olarak kendisine verilen bir yüzüğün gerçek değerini öğrenmek için uluslararası sertifika veren kuruluşların kapısını çaldığını söyledi.