SEKTÖR > BALABAN Kalitesi 85 yıldır Türk Kuyumculuğun içinde

BALABAN Kalitesi 85 yıldır Türk Kuyumculuğun içinde

Sektörümüzün duayen isimlerinden biri olan ve yıllara meydan okuyan, kuyumcuların çoğunun yakından tanıdığı Turan Keser’in yönetiminde çalışmalarını sürdüren Balaban Kuyumculuk 2021 yılı itibariyle 85 yılı geride bıraktı. Balaban Kuyumculuğun temelleri 1936 yılına kadar uzanıyor. 3’üncü kuşak olan Turan Keser tarafından yönetilen Balaban; ülkemizin geniş coğrafyasına yıllardır ürünlerini sunuyor. Dededen babadan kuyumcu olan ve DNA’sına doğduğu gün kuyumculuk mesleğinin değerleri işlenen Turan Keser; daha nice yıllar markasını ileriye taşımayı hedefliyor.

Ankara’da yaklaşık 82 yıl önce kurulan Balaban Kuyumculuk; sektörümüzün yıllara meydan okuyan köklü markalarından birisi. Geniş ürün çeşitliliği ile Ankara’dan ülkemizin birçok noktasına yüksek kaliteli ürünlerini sunan Balaban Kuyumculuk; bugün Turan Keser ile birlikte (3’üncü kuşak) geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Balaban Kuyumculuğun Ankara’da bulunan toptan mağazası Ankara’nın ilk toptan mağazası kimliğiyle çok geniş ürün çeşitliliğini tek noktadan müşterilerine sunuyor. Atölyesi ve perakende mağazası da bulunan Balaban; kuyumculuğun her alanında başarıyla yer alıyor.

Balaban Kuyumculuk firma sahibi Turan Keser; Kuyumculuk mesleğinin Keser ailesi tarafından kuşaktan kuşağa aktarıldığını, markalarının daha nice yıllar sağlıklı bir şekilde büyümesi için gerekli kurumsal altyapıyı oluşturduklarını söyledi.

Balaban Kuyumculuğun, değerli ustalardan oluşan atölyesinin çok farklı takı gruplarını başarıyla ürettiğini belirten Turan Keser; “ Atölyemizde çok uzun yıllardır birlikte çalışan işinin ehli bir kadromuz bulunuyor. Biz çalışanlarımıza iş ortağı gözüyle bakıyoruz. İyi günde de kötü günde de beraberiz. Hemen hemen her tarzda takı grubunun en kaliteli ve en uygun bütçeli ürünlerini üretebiliyoruz. Yeni tasarımlar ile ilgili bir ayağımız hep İstanbul’da. İstanbul’daki tasarım ofisleri bizim hayallerimizi kağıda döküyor biz de sonrasında madene aktarıyoruz” diye konuştu.

Pandemi döneminin genel durgunluğu içinde agresif ticaret yapmadıklarını ve peşin çalışma ilkesiyle ticaret yapan ilk firmalardan biri olduklarının altını çizen Keser; sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Bildiğiniz üzere Balaban peşin çalışma prensibini ülkemizde başarıyla uygulayan nadir firmalardan birisi. Peşin alımlarda çok uygun fiyatlarla, kuyumcu dostlarımızın yüksek karlar eşliğinde satış yapmasına imkan tanıyoruz. Yeni sezonda yepyeni modellerimizle Balaban’ın yüksek hizmet kalitesi, müşterilerimizin yanında olacak. Hepimizi, piyasayı güzel güneşli günler bekliyor.”