SEKTÖR > 0’dan 100’e 15 Yılda ulaşan “Steel” sektörümüzün gururu olmaya devam ediyor…

0’dan 100’e 15 Yılda ulaşan “Steel” sektörümüzün gururu olmaya devam ediyor…

Kuyumculuk sektörümüzün gelişimi ve değişimi tüm hızıyla devam ediyor. Takı üretimi ve pazarlama alanında Dünyanın sayılı ülkeleri arasında kendine yer bulan Türkiye; şimdi de gelişen kuyum sanayisi ile yeni hedeflere yelken açıyor. Son yıllarda kuyum üretim makine ve ekipmanları arasında “Made In Turkiye” kaşesi her yerde çok daha fazla görülüyor. Kuyum üretim sanayisinin en önde gelen markaları arasında Steel Kalıp & Makine’ye ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Yeni yıl ile birlikte 15 yılı geride bırakacak olan Steel; bugün itibariyle 100 farklı makineyi üreten, akıllı fabrikasıyla Dünya çapında 46 farklı ülkeye gerçekleştirdiği ihracatıyla sektörümüzün gururu oluyor. Steel büyüyor, sektörümüz gelişiyor…

Türk mühendislerinin ve ustalarının görev aldığı Steel Kalıp & Makine, aradan geçen 15 yıl içinde sürekli büyüme eğrisi yakalayarak geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bugün itibariyle 100 farklı işleve sahip kuyum üretim makinesi üretip Dünyaya sunan Steel; kendi branşında bir Dünya markası olma hayalinde çok önemli mesafeleri geride bıraktı.

Steel Kalıp Makine Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İzzet Çelik; Sibirya’dan Hindistan’a, İran’dan İtalya’ya kadar onlarca kuyum fuarına katılım gösteren markalarının; kuyum üretimi yapacak olan her Dünya insanının aklına gelen bir pozisyona eriştiğini söyledi.

Kazandıklarını yine gelişim için işlerine yatırdıklarını, AR-GE için her yıl binlerce dolar harcama yapmaktan çekinmediklerini vurgulayan Yusuf İ. Çelik; “Türk kuyum üretim sanayisi son yıllarda çok önemli ilerlemeler kaydetmiştir. İtalya’nın hemen ardında Türk kuyum makine sanayisi yerini almıştır. Steel; 15 yıl önce temelleri 275 m2 bir atölyede temelleri atılan bugün ise 2000 m2 büyüklüğünde, son teknoloji ile donatılmış akıllı bir fabrikaya dönüşmüştür. 0 makineden 100 farklı makineyi üretir hale gelen Steel; her yıl bir önceki yılın işlem hacmini geride bırakma başarısı göstermiştir” diye konuştu.

15 yıllık şirket tarihinde hedefledikleri noktanın birkaç adım ötesinde konumlandıklarını kaydeden Çelik; “Bu hızlı gelişim ve Dünya çapında yayılımımızla yetinmemiz söz konusu değildir. Kuyum üretimine hız ve kolaylık katacak, kaliteli üretimin en önemli unsuru olacak makineler üretmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde daha fazla mühendisleri kadromuza katarak, daha fazla bilimsel çalışmaların ışığından beslenerek gelişeceğiz” dedi.

Steel’in üretim merkezinde hayata geçen makineler Dünyanın birçok ülkesindeki kullanıcıların da tercihi oluyor. Ayrıca marka; savunma sanayi, otomotiv sanayi gibi kuyumculuk sektörünün dışında da farklı alanlara kalıp, makine hizmeti sunmaya devam ediyor. Steel; üretim merkezinde birçok gence de şans veriyor. Bu yıl itibariyle 8 meslek lisesi öğrencisi Steel’in çatısı altında kariyerlerini başarıyla geliştiriyorlar. Steel çatısı altında çalışmalarını sürdüren genç isimler önce kalfa sonra usta kimliğiyle markanın gelecek hedeflerine yol almasında önemli rol üstleniyorlar.