SEKTÖR > Ömer Demirkıran “ Demo ürünleri amacından saptırmak hiç kimseye yarar getirmez”

Ömer Demirkıran “ Demo ürünleri amacından saptırmak hiç kimseye yarar getirmez”

Demirkıran “Demo ürünler ile olduğundan farklı bir şekilde kendini lanse etmek isteyenlere kapımız kapalı”

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı mevcut yasayı tekrar kuyumculuk sektörümüze hatırlattı ve güncelleme getirdi. Vitrininde demo ürün bulunduran kuyumcuların büyük harflerle ve net okunur bir şekilde “Bu vitrinde demo ürün bulunmaktadır” yazısının bulunmasını zorunlu hale getirdi. Bu önemli düzenleme ile ilgili olarak ülkemizin önde gelen Demo Alyans üreticisi Blue Alyans, firma sahibi Ömer Demirkıran açıklamalarda bulundu.

Ömer Demirkıran; kuyumcuların olduğundan daha farklı bir şekilde, daha fazla maddi güce sahip bir görünüm elde etmek için demo ürünlerini vitrinlerine taşımalarını ve bu ürünlerin açıkça demo olduğunu beyan etmemelerini kesinlikle doğru bulmadığını ifade etti.

Yıllardır ürettikleri ürünlerin içine büyük harflerle “Metal” veya “Demo” yazısını ihmal etmeden lazerle yazdıklarını vurgulayan Ömer Demirkıran; “Demo ürünler; yüksek altın fiyatları nedeniyle kuyumcuların stok maliyetlerini aşağı çekmek ve çok daha fazla modeli son tüketiciye göstermek amacıyla üretilmiştir. Demo ürünlerinin bu amacının dışında bir kullanım yapılmasını şiddetle reddediyoruz. Bugüne kadar ürünümüzün içinde demo veya metal yazısı yazma deme cesaretini gösteren olmadı. Çok basit; demo demodur asla bir altın takı değildir” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığının yeni güncellemesinin çok doğru bir karar olduğunu ve demoya vitrinlerinde yer veren kuyumcuların açıkça bir yazıyla son tüketiciye ifade etmelerinin herşeyden önce meslek etiği açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Demirkıran; demonun takıya bir alternatif olmadığını tam aksine çok daha fazla model gösterme imkanı ortaya koyarak, daha çok altın satılmasına katkı sağlayan bir amaca hizmet ettiğini dile getirdi.