SEKTÖR > Yasin Ayaz “Küçük detaylar büyük sonuçlar çıkarıyor“

Yasin Ayaz “Küçük detaylar büyük sonuçlar çıkarıyor“

Pandeminin etkisi gittikçe azalsa da piyasalarda henüz beklenen canlılık oluşmadı. Son tüketici daha dikkatli hareket ederek birçok alımını ertelemeyi tercih ediyor. Sektörümüz, yaşanan genel durgunluktan nasibini alıyor. Artık kuyumcu vitrinlerindeki yüzlerce takının içinden, bir veya iki tanesi son tüketiciyle buluşuyor. Taleplerin azaldığı bu dönemde grubun içinden o bir veya iki takı arasına girmek, çeşitli ayrıntılarla mümkün oluyor. İşte bu aşamada çalıştığınız kaplama atölyesinin tecrübesi ve bilgi birikimi sizi birkaç adım öne çıkarabilir veya tam tersi de sizin ürününüzü daha geri plana bırakabiliyor. Yıllardır yüksek kaliteli işçiliğinden taviz vermeyen Nevzat Yaldız; küçük detaylara verdiğini hassasiyet ile etkin sonuçlar alınmasına vesile oluyor…

Mevcut piyasa koşulları içinde daralan pastadan pay almak gittikçe zorlaşıyor. Son tüketicinin birçok takı arasında sizin ürününüzü seçmesini şansa bırakma dönemi geride kaldı. Şimdi herkesin yapmadığını yapmak ve cesur hamleler başarının en önemli anahtarı konumunda. Son tüketici ürün ile önce göz teması kuruyor ve sonra ona dokunarak, üzerinde deneyerek alıma yöneliyor. İşte bu aşamada; ürünün can alıcı parlaklığı, özel bir renge sahip olması ve dokunulduğunda adeta bir yağ gibi tende kayması alımı tetikliyor.

Ürünün son bölümü kabul edilen kaplama ve renklendirme; satışın olumlu ve olumsuz sonuçlanmasını direkt etkiliyor. Nevzat Yaldız Kuyumcukent firma ortağı Yasin Ayaz; tüm şubelerinde aynı şekilde uygulanan çalışma standartlarıyla kaliteyi tesadüfe bırakmadıklarını ve her zaman istenilen sonucu elde ettiklerini söyledi.

Atölyelerinde takılara yapılan işlemler ile farklı renk tonları, can alıcı parlaklık, ilk günkü gibi uzun yıllar ürünün görünümünün aynı kalması gibi detaylarda sürekli gelişim gösterdiklerini belirten Yasin Ayaz; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Nevzat Yaldız olarak geldiğimiz noktada, bizden beklenen kaliteli hizmetin üstüne çıkmış durumdayız. Kendi bünyemizde çok daha uygun fiyata, bizim için belki de daha ticari olabilecek sıradan işlere artık zaman ayırmıyoruz. Neler yapabileceğimizi biliyoruz ve azıyla kesinlikle yetinmiyoruz. Tabi ki sonuç olarak; benzersiz özel kalite, müşterinin ürününü ön plana çıkarıyor ve kazanan yine müşterimiz oluyor.”

Şu an itibariyle klasik ürün kaplama hizmeti sunmanın ötesinde Nevzat Yaldız’ın; müşterilerinin modellerine son halini verirken danışacakları bir üst akıl olarak kabul gördüğünü kaydeden Ayaz; “Yeni koleksiyonlara yön veriyoruz. Son şeklini alırken bu tarza uygun olacak renkleri firmalarımıza tavsiye ediyoruz. Kısacası takıyı özel bir terzi hassasiyetinde, kalıbına en uygun haliyle giydiriyoruz. Elimizde bulunan ve takının şıklığını tamamlayan her dokunuş; her takıda aynı etkiyi yapmayacaktır. Artık takının modeline göre değişen kaplama teknikleriyle, işimizi bir başka boyuta taşıyoruz” diye konuştu.