SEKTÖR > Piyasaya taş çıkaran Rüzgar Stone 10 yıldır kuyumcuların iş hayatına konfor katıyor

Piyasaya taş çıkaran Rüzgar Stone 10 yıldır kuyumcuların iş hayatına konfor katıyor

Kuyumculuk sektörümüzün deneyimli zirkon taş tedarikçisi Rüzgar Stone 10 yıldır başarıyla taşlı takı üreten kuyumcularımızın iş hayatına kolaylıklar katıyor. Bugüne kadar yüzbinlerce takıya zirkon taşlarla renk katan Rüzgar Stone; farklı ölçü, renk ve değişik kesimlere sahip olan binlerce taş çeşidiyle, üreticilerin çözüm ortağı oluyor. Rüzgar Stone; yıllardır pırıl pırıl parlayan, göz alıcı takıların sorumlusu. 10 numara işlere imza atan Rüzgar Stone ile nice 10 yıllara..

Deneyimli kuyumcular Hüseyin Eroğlu ve Ahmet Bülent Çilkaya tarafından kurulan Rüzgar Stone; Kuyumcukent ve Çemberlitaş’ta yer alan satış ofisleriyle, sektörümüzün seçkin markalarına zirkon taşlar sunuyor. 4 farklı kalitede zirkon taşlara sahip olan Rüzgar Stone; hem altın takı hem de gümüş takı üreticilerinin yoğun ilgisine net yanıt veriyorlar. Çin’de iletişim ofisleri de bulunan tecrübeli marka; standart taş ölçülerinin dışına çıkmak isteyen kuyumculara da kısa süre içinde olumlu geri dönüş sağlıyor.

Firma ortağı Hüseyin Eroğlu; Rüzgar Stone bünyesinde çok farklı ölçü, kesim ve renklerde zirkon taşların geniş stoklar eşliğinde yer aldığını, yurtdışında iş birliği yaptıkları firmalarla etkin bir iletişim kurarak, üreticilerin taleplerine hızlı ve net yanıtlar verdiklerini söyledi.

Hüseyin Eroğlu; “10 yıllık süre içinde sektörümüzün yüzlerce firmasının sentetik taş ihtiyacını giderdik. 2023 yılının ilk yarısını oldukça verimli geçiren markamız; yılın ikinci yarısında daha iyi sonuçlar almayı hedefliyor. Genel seçimlerin ardından belirsizliğin ortadan kalkmasıyla kuyum ticaretinin temposu artacaktır. Tabi ki ihracat alanındaki altın fiyat farklılığın biran önce ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi.

Ürün portföylerinde yer alan sentetik taşların kendi içinde farklı kalitelere göre sınıflandığını belirten Eroğlu; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üretim dinamiklerine göre zirkon taşların ışığı yansıtarak elde ettiği parlak görüntü, kaliteye göre farklılıklar gösteriyor. Materyal ve kesim kalitesi ile doğru orantılı olarak yüksek ışık geçirgenliğine ulaşan zirkon taşların takı üzerindeki duruşu mücevher kalitesine yakın oluyor. Bizim bünyemizde 2A,3A ve Euro Star, Star VG olmak üzere dört kalite kategorisinde ürünlerimiz yer alıyor. Son dönemde adını sıkça duyduğumuz laboratuvar ortamında üretilen CVD taşlar şu an için gündemimizde yok. İlerleyen dönemde zaman neler gösterir bilmiyoruz.”