SEKTÖR > Pandemi döneminde *Altın Otel’e ilgi arttı

Pandemi döneminde *Altın Otel’e ilgi arttı

Koronavirüs salgını hem ülkemizde hem de Dünya genelinde, farklı mutasyonlarıyla devam ediyor. Hafta sonu kısıtlamalarıyla birlikte Çemberlitaş, Kapalıçarşı bölgesinde bulunan çok sayıda kuyumcu; altınlarını Loomis Kapalıçarşı Şubesi’ne teslim ediyor. Altın Otel olarak tabir edilen, Loomis Kapalıçarşı Şubesi yüzde yüz sigorta eşliğinde esnafın altınlarını korumaya alıyor. Altın otel sayesinde hem altınlar hem sahipleri huzur içinde…

Sektörümüzün kalbinin attığı Kapalıçarşı, Çemberlitaş ve Nuruosmaniye üçgeni; sektörümüzün önde gelen üretici ve satıcılarına ev sahipliği yapıyor. Mart ayının ortasından buyana tüm ülkemizde etkisini gösteren koranavirüs salgını; bölge esnafının ticari hayatında önemli değişikliklere yol açtı. İstanbul Jewelery Show’ların ertelenmesi, üreticilerin çok sayıda stoklarının ellerinde kalmasına yol açtı. Bölgedeki birçok kuyumcu; yaklaşık 3 yıldır faaliyetle olan Loomis Kapalıçarşı Şubesi’nde altınlarını koruma altında tutuyor. Hafta sonu yasaklarıyla birlikte bölgede hayat dururken, kilolarca altın adeta bir kaleyi andıran özel kasalar eşliğinde Loomis tarafından korunuyor.

Loomis VIT Grup Müdürü Ali Atatoprak; pandemi boyunca 3 ay Kapalıçarşının ve sektörün tamamen kapalı olduğu dönemler yaşadıklarını, şimdi de hafta sonları kısıtlamalarıyla ülkemizin en çok altının bulunduğu bölgenin mal güvenliğiyle ilgili endişelere, Kapalıçarşı şubesinin son verdiğini söyledi.

Her geçen gün *Altın Otel olarak tabir edilen şubelerindeki muhafaza kasalarına ilginin arttığını ve çok cüzzi ücretler karşılığında, sigortalı bir şekilde ürünlerin koruma altında tutulduğunu vurgulayan Ali Atatoprak; “Bölgedeki birçok değerli esnaf; mesai bitiminde veya uzun bayram tatilleri, iş seyahatleri öncesinde ürünlerini şubemize getiriyorlar. Şubemiz, hem dışarıdan hem içerden elektronik takip sistemleriyle en son güvenlik teknolojileri ile hizmet sunuyor. İstanbul dışından gelen sektör mensupları da hem kendi mallarını hem de aldıkları maden veya parayı şubemizde saklıyorlar. İsterlerse kendi bölgelerine transfer yaptırabiliyorlar. ‘Altın Otel’ olarak tanımlanan şubemizde; altınlarınız, mücevherleriniz, değerli madenleriniz konaklıyor. Böylelikle siz endişe yaşamadan, tatilinizde ve mesai dışında huzur içinde oluyorsunuz. İJS tekrar başladığında, yabancı katılımcıların da değerli mamullerini altın otelde korumaya alacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.