SEKTÖR > Denizlerin prensesi inci vitrinde hak ettiği yeri bekliyor

Denizlerin prensesi inci vitrinde hak ettiği yeri bekliyor

Değerli doğal taşlar arasında çok özel bir yere sahip olan ve denizde yetişmesiyle benzeri bulunmayan inci; kuyumcu vitrinlerinde çok daha özenle sergilenmeyi bekliyor. Görünümüyle tüm takılardan ayrılan, görsel güzelliği ile tüketiciyi mağazanın içine davet eden inci; hem satış aşamasında hem de alım aşamasında perakende kuyumcusundan daha fazla ilgi bekliyor. İncinin ata yadigarı olduğunu ve tarihin en eski takıları arasında yer aldığını belirten Kahraman İnci firma sahibi Bora Yedilioğlu; “Kuyumcu dostlarımız inciyi alırken ve satarken çok daha fazla bilgiye ihtiyaçları var. Uzun bir süreç içinde doğal ortamda yetişen inci ile ilgili tüm müşterilerimize detaylı bilgiler sunuyoruz. İnciye mağazasında özel bir yer ayıran kuyumcuların çok daha yüksek satış rakamları yakaladıklarını gözlemliyoruz..”

Kuyumcu vitrinlerinde doğru ürün yerleştirme, doğru vitrin tasarımı gerçekleştirme ve konuları uzun yıllardır sektörümüzde dile getirilir. Bu konularda onca açıklamaya ve tavsiyeye rağmen hala büyük hataların yapıldığını gözlemliyoruz. Takı grupları arasında çok özel bir yere sahip olan inci; kuyumcudan özel ilgi bekleyen ama o özel ilginin sonucunda da yüz güldüren bir doğal taş. İnci takının ülkemizdeki seçkin markalarından biri olan Kahraman İnci’nin firma sahibi Bora Yedilioğlu; kuyumcuların inciye vitrinlerinin en özel yerlerinde konumlandırmalarının ve satış aşamasında tüketiciyi dolu dolu bilgilerle aydınlatmalarının önemine dikkat çekiyor.

İnciye özel alan ayıran kuyumcuların, bu yaklaşımlarıyla çok daha fazla incili takı satışı yaptığının net bir şekilde ortaya çıktığını belirten Bora Yedilioğlu; “Tektaş, Alyans ve bilezikler nasıl ayrı bir yerde sergileniyorsa, inci de az da olsa kendine ait bir bölümde ve doğru ışık eşliğinde sergilenmelidir. Ülkemizin önde gelen büyük perakende zincir markalarının mağazalarında bu konuya dikkat ettikleri ve sonucunda çok ciddi satış performanslarını arttırdıklarını görüyoruz” dedi.

İnci satın alacak olan perakende kuyumcularının alım aşamasından itibaren dikkatli davranmaları gerektiğini vurgulayan Yedilioğlu; “Yıllardır ülkemizde doğal inci satışı yapan belirli sayıda firmalarımız var. İnci takı alırken kuyumcu dostlarımızın bilinen markalarla çalışmasını tavsiye ediyorum. Yoksa doğal inci konusunda yanılabilir ve zarar ederler. Biz, Kahraman İnci marka sertifikamızla ürünümüzün doğallığını ve kalitesini garanti ediyoruz” diye konuştu.

Pandemi kriziyle birlikte Dünya piyasasında inci temin etmenin daha zor bir hale geldiğini ve dolar bazında inci fiyatlarının az da olsa artış gösterdiğini sözlerine ekleyen Bora Yadilioğlu; Kahraman İnci’nin çok geniş ürün stoklarıyla çalışmasının avantajını yaşadıklarını ve fiyatlarında herhangi bir artış yapmadan satışlarına devam ettiklerini dile getirdi.