SEKTÖR > Yurtdışı vizesi onda onunla yola çıkan kÂrda “ONKA GOLD”

Yurtdışı vizesi onda onunla yola çıkan kÂrda “ONKA GOLD”

ONKA GOLD son iki yılda kendi üretiminin haricinde birçok atölyemizin ürettiği ürünleri yurtdışına ihraç etti. Altından mamul ürün grubu ihracatında ilk 10’a girdi…

Kuyum ihracatı açısından son derece başarılı bir yılı geride bırakıyoruz. 2021 yılının ilk 10 ayında (İMMİB verilerine göre) yaklaşık 4 Milyar dolarlık kuyum, mücevher ihracatı gerçekleştirdik. Bu rakam; özellikle pandemi koşullarının tüm Dünyada devam ettiği düşünüldüğünde hiç de yadsınamayacak bir pozitif tablo ortaya koyuyor.

Son birkaç yıldır genç markalarımızdan biri olan ONKA GOLD’un önemli başarılara imza attığını görüyoruz. 2020 yılında altından mamul takı ihracatında 8’inci sıraya yükselen genç marka; aynı zamanda ülkemizin ihracat gerçekleştiren en büyük 1000 firması arasında 516’ıncı olarak dikkat çekiyor. 3 yıldır faaliyetlerine devam eden ONKA GOLD; aynı zamanda çok sayıda atölyemizi de yurtdışına taşıdı.

ONKA GOLD üç yıllık süre içinde kendi üretiminin haricinde, çok sayıda atölyede üretilen ürünleri Dünyanın farklı noktalarına ihraç etti. ONKA GOLD yöneticileri yaptıkları açıklamada; altın fiyatlarının global bazda önemli bir hareket içinde olmadığını, kuyum ihracatında 2021 yılında bir önceki yılın üstüne koyarak çalışmalarına devam ettiklerini söylediler.

İhracata yeni başlayacak olan firmalarımızın öncelikle fiyat düşürerek pazardan pay alma kolaycılığına girişmemeleri gerektiğini belirten ONKA GOLD Yöneticileri; uzun vadeli başarılı ihracat çalışmaları için istikrarlı fiyat, özgün tasarım ve kaliteli ürün 3’lüsünün olmazsa olmaz bir durumda olduğunu ifade ettiler.

Sadece fiyat avantajıyla pazarda var olmak isteyen birçok firmanın ihracat ömürlerinin çok kısa olduğunu ve sürdürülebilir ticaret için dip fiyatlarla çalışmanın kabul edilemez olduğunun altını çizen ONKA GOLD Yöneticileri; Türk kuyumculuğunun uluslararası arenada hak ettiği kazancı elde etmesi için fiyat birlikteliğinin büyük önem teşkil ettiğini vurguladılar.