SEKTÖR > Yüzüklerin efendi olduğu atölye “Çağlar Döküm”

Yüzüklerin efendi olduğu atölye “Çağlar Döküm”

Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde faaliyetlerini sürdüren Çağlar Döküm; tamamen yüzük takı grubuna uzmanlaşan çok özel markalardan birisi olmayı başarıyor. 1500’e yakın kendi özgün tasarımları bulunan ve çok daha fazlasını kolaylıkla üretebilen Çağlar Döküm; tüm bilgi ve birikimini, yatırımlarını yüzük takı grubuna kanalize ediyor. O yüzden bu atölyede yüzükler efendi….

Yıllardır döküm alanında uzmanlaşan ve deneyimli markalarda çalıştıktan sonra kendi atölyesini kuran Selçuk Akçağlar; “Çağlar Döküm” markasıyla Kahramanmaraş Altınşehir bünyesinde son derece başarılı yüzükler üretiyor.

İstanbul’da bulunan deneyimli takı tasarımcılarıyla işbirliği yapan Çağlar Döküm; her hafta 15 yeni tasarımı hayata geçiriyor. Kadınların ağırlıklı olarak çalıştığı, Çağlar Döküm de aklınıza gelen her tür ve tarzda yüzüğü bulabilirsiniz.

6 yıldır Çağlar Döküm’ün faaliyette olduğunu ve Altınşehir’in açıldığında ilk buraya gelen markalardan biri olduğunu kaydeden Selçuk Akçağlar; “Müşterilerimizin 5’te 1’i kendi modelini döktürüyor. Diğer geri kalanlar ise bizim yeni tasarımlarımızı kullanmayı tercih ediyorlar. İstanbul’da yaşayan 3 farklı tasarımcıyla çalışıyoruz. Her birinin farklı hayal güçleri ve bakış açıları var. Atölyemizde de kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onların detaylı ve titiz işçiliğinin sektörümüzde artarak devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

Atölyelerinde üretilen yüzüklerin büyük bir çoğunluğunun Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bulunan kuyumculara servis edildiğini kaydeden Akçağlar; açıklamasına şöyle devam etti:

“Fantezi modellerde olduğu gibi kültürel ve klasik yüzük modellerinde de iddialıyız. 2 gram ile 15 gram arasında yüzükler üretiyoruz. Ağırlıklı olarak 6 ile 7 gram yüzükler tercih ediliyor. 5-6 yıl önce ortalama yüzük ağırlıkları 15 gram civarındaydı. Yükselen altın fiyatları yüzükleri de ister istemez hafifletti. Biz 22 ayar üretiyoruz ancak yüklü miktarda farklı ayarda sipariş olursa o zaman istenilen ayarda üretim gerçekleştiriyoruz.