SEKTÖR > Luxera’nın B planı devrede… En yeni tasarımlar markanın internet sitesinde…

Luxera’nın B planı devrede… En yeni tasarımlar markanın internet sitesinde…

Kendine has özel çizgileriyle, kısa sürede başarılı ihracat çalışmalarına imza atan Luxera; İstanbul Jewelery Show’un iptal olmasıyla birlikte, yabancı müşterileriyle etkin iletişim için sanal aleme yüklendi. Markanın; www.luxerajewellery.com sitesi, eski yeni binlerce modele ev sahipliği yapıyor. Online olarak sipariş için gerekli altyapıya sahip olan site; Luxera’nın karantina altında bile Dünyanın her noktasına ulaşmasını sağlıyor.

Üretiminin çok büyük bir bölümünü ihraç eden ve katma değerli ürün kategorisinde başarılı çalışmalar ortaya koyan Luxera Jewellery; İstanbul Jewellery Show’un iptal edilmesiyle birlikte birçok yeni tasarımını sanal aleme taşıdı. Fuara sıkı bir şekilde hazırlanan Luxera; online ihracat yapan az sayıdaki firmamız arasında yer alıyor.

Luxera Jewellery firma sahibi Murat Kantarcı; fuarın ertelenmesinin geç kalınmış bir karar olsa da çok doğru olduğunu, virüs felaketinin herşeyden önce herkesin psikolojisini olumsuz etkilediğini ve böylesi bir ortamda etkili bir fuarın gerçekleşmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Fuara özel yaptıkları numune modelleri, ortaya çıkan sakin dönemde çoğaltmayı planladıklarını kaydeden Murat Kantarcı; “Şu anda yurtdışına ticaret yapmak nerdeyse imkansız. Yeni modellerimizi belirli stoklar eşliğinde kasamızda saklayacağız. Bölüm bölüm yeni modellerimizi sergileyeceğiz. Markamızın çok etkili bir internet sitesi var ve bu site üzerinden bütün yabancı müşterilerimize yeni tasarımlarımızı gösterebiliyoruz. Zaten online sipariş aldığımız bu sitemiz; şu anki mevcut durum içinde markamızın yurtdışı açılımının tek alternatifi oluyor. Ümit ederim ki en kısa sürede virüs tehlikesi minimum düzeye iner” diye konuştu.

“Yolcu beraberinde 5 kilo altın getirilmesine imkan tanınması karşısında ihracatta peşin çalışma konusunda net olmalıyız…”

Kantarcı; yabancı beraberinde 5 kilo işlenmemiş altın ile ülkemize giriş yapılmasına imkan tanıyan kararın çok isabetli olduğunu, bu karar ile birlikte artık ihracat alanında bakiyeli çalışmaya tüm firmaların bir son vermesi gerektiğini dile getirdi.

Arap firmaların peşin çalışmaya zaten imkanlarının bulunduğunu, bakiyeli çalışma sistemine ihtiyaçları olmadığını vurgulayan Murat Kantarcı; “Bu kararın da itici gücüyle peşin çalışma konusunda hepimiz kararlı olmalı ve ortak duruşa geçmeliyiz. Virüs felaketi gösterdi ki her an her şey değişebilir ve bir anda ticari pozisyonumuz risk altına girebilir. “Bir musibet bin nasihattan iyidir” atasözünde olduğu gibi kendimizi her an değişen koşullar için hazır duruma getirmeli, b hatta c planlarımızı hep el altın tutmalıyız” dedi. www.luxerajewellery.com sitesinde 5000’e yakın full set, 3500’den fazla 3’lü set ve 3000’den fazla ikili set modeli yer alıyor. Özel bir kod ile online siparişin verildiği internet sitesi; güvenli alt yapısıyla dikkat çekiyor.