SEKTÖR > 46 Yıl Boyunca Kendisine Duyulan Güveni Boşa Çıkarmadı “AltınÇelik”

46 Yıl Boyunca Kendisine Duyulan Güveni Boşa Çıkarmadı “AltınÇelik”

Para, değerli emtia ve değerli madenleri güvenle saklamak için 46 yıl önce temelleri atılan AltınÇelik Kasa; aradan geçen bunca yıl içinde kullanıcılarının hep yüzünü güldürdü. Bugüne kadar çeşitli hırsızlık olayları karşısında, en yüksek korumayı sağlayan ve açılmayan AltınÇelik kasaları; bütün birikimlerini kendisine emanet edenleri bir gün bile hayal kırıklığına uğratmadı.

Kemal Uçar tarafından 1974 yılında 50 m2’lik küçük bir dükkanda temelleri atılan AltınÇelik Para Kasaları; şu anda 3500 m2 büyüklüğündeki üretim tesisi ve firmanın ikinci kuşağı Ersin Uçar tarafından geleceğe emin adımlarla taşınıyor. Bugüne kadar binlerce kuyumcunun tercihi olan AltınÇelik; yüzde yüz Türk ustalarının bilgi ve birikimiyle yarım asra yaklaşan bir başarı öyküsüne sahip.

AltınÇelik markasının yıllar içinde birçok farklı sektöre kasalarını sunduğunu ama her zaman Kuyumculuk sektörünün markanın amiral gemisi olarak yer aldığını belirten Ersin Uçar; “Markamızın isminde, kuyumculuk sektörünün en değerli madeni, altının ismi yer alıyor. 46 yıllık süre içinde binlerce kuyumcunun en değer verdiği emtiaları güven içinde koruma altına aldık. Bazı kasalarımız artık işin başında olan ikinci nesil kuyumculara hizmet ediyor. Titiz işçiliğimiz, işimize verdiğimiz büyük önem ve kıymetli mesleki tecrübemiz ile sektör mensuplarına sadece bir ürün sunmuyor, nesilden nesle güvenle aktarılacak etkin güvenlik sağlıyoruz” diye konuştu.

Günümüzde kasa ihtiyacının maddi manevi değerlerini korumak isteyen herkesi kapsadığını, kasa seçiminde, kişilerin bazı sorulara net yanıt vermeleri ve ihtiyaçlarını net bir şekilde kendileriyle paylaşmaları gerektiğini vurgulayan Uçar; “Müşterimiz bizim onlarca modelimiz arasından birini isteyebilir ama biz kişinin ihtiyacına uygun olan modelimizi verme konusunda ısrarcı oluruz. Kasa işinde hata yapma veya ikinci bir şans elde etme lüksünüz yok. O yüzden sizin kullanım amacınıza en uygun kasayı seçmeniz büyük önem teşkil ediyor” dedi.

AltınÇelik Kasa fabrikasında üretilen kasaların büyük çoğunluğunun Dünyanın çok farklı noktalarında yer alan ülkelere ihraç edildiğini dile getiren Uçar; bir kasanın çok fazla elektronik donanıma sahip olmasının ekstra güvenli olacağı anlamına gelmediğini, kasanın en kıymetli bölümünün; bir bütün halinde sağlam gövde yapısıyla koordineli çalışan kilit mekanizması olduğunu ifade etti.