SEKTÖR > Çocuk ve Genç küpesinde… Binlerce çeşit tek bir adreste “Hedef Döküm”

Çocuk ve Genç küpesinde… Binlerce çeşit tek bir adreste “Hedef Döküm”

Yeni yıl ile birlikte 5 yılı geride bırakan Hedef Döküm; çocuk ve genç küpesinde artık ustalık dönemine giriş yaptı. 3000’den fazla ürün çeşitliliğiyle, küpe takı grubunda uzmanlaşan Hedef Döküm; hem yurtiçinde hem de yurtdışında ısrarla aranan bir marka konumunda. İstanbul Jewelery Show’da birçok farklı stant içinde yepyeni tasarımları yer alacak olan Hedef Döküm; fuar boyunca sektör mensuplarını Kuyumcukent’te bulunan atölyesinde, en yeni tasarımları eşliğinde ağırlayacak.

Birlikte uzun yıllardır kuyumculuk mesleğini icra eden iki arkadaş, Özgür Özcan ve Mahmut Macit tarafından kurulan Hedef Döküm; çocuk ve genç küpesi dendiğinde yüzlerce farklı modeliyle ön plana çıkıyor. 5 yılı geride bırakan Hedef Döküm; üretiminin yarısını ihraç etme başarısı da gösteriyor. Sürekli yeni tasarımlar ile küpe arşivini güçlendiren marka; İJS fuar döneminde onlarca yeni tasarımını gün yüzüne çıkaracak.

Firma ortağı Özgür Özcan; artan altın fiyatlarıyla birlikte son bir hamle yaparak en hafif modelleri ortaya koymak için çaba gösterdiklerini, yaklaşık %20 daha da hafifleyen küpeleriyle, altın fiyatları karşısında esnafa destek vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Son dönemde taşlı taşsız, pekçok yeni tasarım modele yansıttıklarını kaydeden Özgür Özcan; “2020 yılı küpe modasında geriye dönüş söz konusu. 10 hatta 15 yıl önce popüler olan bazı küpe modellerinin yeni versiyonlarını piyasaya sunuyoruz. Tüm takı grupları arasında, piyasa daralmasından en az çocuk küpesi etkileniyor ancak en ufak bir daralmada birçok atölye, kendi işini bırakarak küpe üretimini tercih ediyor. Biz yıllardır sadece küpe üretmeye kendimizi konsantre ettik. Uzmanlaşmanın, sürdürülebilir başarının en önemli parçası olarak görüyoruz” diye konuştu.

Markanın diğer ortağı Mahmut Macit ise yaptığı açıklamada İJS; öncesi çok sayıda yeni tasarım yaptıklarını, fuara katılan pekçok firmanın standında ürünlerinin boy göstereceğini dile getirdi.

Fuar boyunca Kuyumcukent’te bulunan atölyelerine hem yerli hem yabancı müşterilerinin geleceğini kaydeden Macit, “Ziyarete gelen dostlarımız için de yepyeni tasarımlar hazırladık. Çocuk küpesinin haricinde, kendini genç hisseden her yaştaki bayanlar için de küpe çeşitliliğimiz artıyor” dedi.