SEKTÖR > Herkes aynı şarkıyı söylüyor ama içlerinden birinin yorumu bir başka….

Herkes aynı şarkıyı söylüyor ama içlerinden birinin yorumu bir başka….

Sıvacı “Herkes aynı malzemeye sahip, ürün kalitesinde de 3 aşağı 5 yukarı bir standart var. Ben farkı; farklı bakış açım ve farklı tasarım yorumumla ortaya koyuyorum. Aynı boya, aynı tuval ama resim farklı…”

Dünya genelinde trend olan ‘Kazze’ özel örgü sistemi takı grubunun yükselişini pandemi günleri bile engelleyemedi. İlk kez İtalya’da, özel makineler eşliğinde üretilen ‘Kazze’ isimli altın takı dokusu, Ali Sıvacı ustanın ve ekibinin hünerli ellerinde, yıllardır farklı biçimlerde yorumlanıyor ve çok özel tasarımlarla takıseverler ile buluşuyor. Hem iç hem dış pazarda rağbet gören Ali Sıvacı imzalı kazze takılar; kişinin hayal gücünün ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor…

İtalya’da başlayan ve Dünya çapında büyük satış rakamları elde eden ‘Kazze’ ismiyle bilinen takı modelinin farklı versiyonları kuyumcu vitrinlerinde yer almaya devam ediyor. Hayatın yavaş yavaş normale döndüğü şu günlerde Ali Sıvacı; yeni modellerini müşterilerine sunuyor.

Kazze’nin yıllardır büyük satış rakamlarına ulaştığını, Türkiye’de de özel bir kitlesi olduğunu kaydeden Ali Sıvacı; “Kazze’nin dokusuna uygun farklı örgü sistemlerini karma olarak koleksiyonlarımızda kullanıyoruz. Bu ürün grubunda üretim yapan birçok atölye var. Öne çıkmak, takıyı nasıl yorumladığınıza bağlı. Yenilik için riske girmemiz gerekirse giriyoruz. Herkes keşke kendi özgün yorumuyla piyasada olsa” diye konuştu.

Yaz mevsimiyle birlikte birkaç yeni tasarımı piyasaya sunduklarını sözlerine ekleyen Ali Sıvacı; “Bu takı grubunda onlarca farklı modeli ve çok sıradışı tarzları tüketiciye sevdirmek zor. Mühim olan küçük dokunuşlarla, farklı bir görünüm yakalamak ve tüketicinin önce kalbini fethetmektir. Yılın ikici yarısının çok daha iyi geçeceğine inanıyoruz. Atölyemiz tam kapasiteye yakın çalışmalarını sürdürüyor.”