SEKTÖR > İsgold 2023 yılında Anadolu kuyumcusunun kalbine dokundu

İsgold 2023 yılında Anadolu kuyumcusunun kalbine dokundu

Yatırım altınını geniş kitlelere sevdiren, insanların güven içinde altın almalarını sağlayan İsgold Altın Rafineri A.Ş; son derece başarılı bir yılı geride bırakıyor. İşlem hacmini bir önceki yılın üstüne taşıyan tecrübeli marka; 2023 yılında resmen Anadolu’yu karış karış gezdi. Anadolu’da düzenlenen fuarlara sponsor olan İsgold; artık 81 vilayetimizde yer alan kuyumcuların yakından tanıdığı ve işbirliği yaptığı bir dost rafineri firması oldu.

Ürettiği yüksek güvenlikli gram altınlarıyla, hem kuyumcunun hem de tüketicinin tercihi olan İsgold; 2023 yılında bir önceki yılın rakamlarını Eylül ayından yakalamış oldu. Altın ithalatına uygulanan kotaya rağmen, çok daha fazla has altını rafinerisinde ifraz eden, işleyen İsgold; gram altın ihracatında da yıllardır başarıyla yaptığı çalışmalara devam etti.

İsgold Altın Rafineri A.Ş CEO’su Erdem Aşık; 2023 yılının zorlu piyasa koşulları göz önüne alındığında, altın ithalatına yıl içinde uygulanan kotayı da düşündüğümüzde bir önceki yılın üstünde işlem hacmi gerçekleştirmelerinin önemli bir başarı olarak kabul edilebileceğini söyledi.

Altın rafineri firmaları arasında alternatif arayan kuyumcuların yeni rotası “İsgold” oldu

Bu yıl sürekli Anadolu’daki kuyumcularla buluştuklarını, onlara İsgold ile çalışmanın avantajlarını tek tek anlattıklarını belirten Erdem Aşık; “İsgold; yurtdışı ağırlıklı çalışmalarıyla bilinen bir markaydı. Bu yıl bu kalıbın dışına çıkan çalışmalara imza attık. Hala ülkemizin önde gelen gram altın ihracatçısı olsak ta artık ülkemizdeki kuyumcular ile de son derece etkin çalışmalar yapabileceğimiz gösterdik” dedi.

2009 yılından buyana gram altın ihraç ediyoruz…

İsgold’un ülkemizin ilk gram altın ihracatı yapan firmalarından biri olduğunu hatırlatan Erdem Aşık; yıl içinde gerçekleştirdikleri cironun yaklaşık %40’ını ihracattan elde ettiklerini, Latin Amerika’dan yeni ülkeler ile iletişim kurarak ihracat yaptıkları ülke gruplarına dahil ettiklerini dile getirdi.

2024 yılına Faiz ve Altın sert bir rekabet içinde olacak…

Son dönemde Merkez Bankasının sıkı para politikası çerçevesinde enflasyonla mücadele için tüketimi azaltacak TL tasarrufu arttıracak çalışmalar yaptığını bu kapsamda her ay faiz artırımında bulunduğunu hatırlatan Erdem Aşık; “2024 yılının ilk 6 ayında vadeli mevduat hesaplarının artışa geçeceğini ve vatandaşın altın takı, altın sarrafiyeye biraz daha uzak olacağını tahmin ediyoruz. Yılın ikinci yarısından sonra ise altının yine öne çıkmasını bekliyoruz. Biz İsgold olarak 2024 yılında saha çalışmalarımıza sıkı bir şekilde devam edeceğiz. Mümkün olursa mevcut fabrikamızı daha büyük bir başka alana taşımayı da planlıyoruz” diye konuştu.