SEKTÖR > Yurtdışı Ticaret İçin Bir.. Bilene Sor İki.. Tecrübeyi Tercih Et… “Prestij Gümrük Müşavirliği”

Yurtdışı Ticaret İçin Bir.. Bilene Sor İki.. Tecrübeyi Tercih Et… “Prestij Gümrük Müşavirliği”

Bugüne kadar onlarca firmamızın yurtdışı ticaretine aracılık eden, başarılı çözümler sunan, gümrük aşamasında sorunlar oluşmadan çözümler geliştiren Prestij Gümrük Müşavirliği; 25 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor ve 16 yıldır sektörümüze ağırlıklı hizmet sunuyor. Hem ithalat hem ihracat alanında uzman kadrosuyla, Kuyumcukent 1.Plaza’da çalışmalarını yürüten Prestij Gümrük; yıllar içinde milyonlarca dolar değerinde ithalat ve ihracat işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamış…

Deneyimli Gümrük Müşaviri Hamit Genç tarafından kurulan Prestij Gümrük Müşavirlik firması; kıymetli maden, altın & gümüş, değerli ve yarı değerli taş ve bitmiş ürün, mücevher ithalat ve ihracatında uzmanlaşan kimliğiyle öne çıkıyor. Sektörümüzün önde gelen dev markalarının tercihi olan Prestij Gümrük; yıllar içinde birçok markamızın ilk yurtdışı ihracat işlemlerine de aracılık etmiş.

Altın ithalatı ve ihracatının mevzuatlarının sık sık güncellendiğini ve değiştiğini belirten Gümrük Müşaviri Hamit Genç; “Biz bu mevzuatları çok yakından takip ediyoruz. Bilgi, tecrübe ve mevzuatları yorumlama gücümüz en önemli farklarımızı ortaya çıkarıyor. Yurtdışı ticaret alanında, sektör bazında tecrübesi olmayan bir gümrük firmasıyla ciddi oranda riske girmiş olursunuz. Kuyum ihracat ve ithalatında yapılacak yanlışlar çok büyük cezalar olarak size geri döner. Hangi gümrük firmasıyla çalışırsanız çalışın, o firmanın sektörel tecrübesini titizlikle sorgulayın” diye konuştu.

Yıllar içinde birçok firmanın ilk ihracat çalışmalarını Prestij Gümrük ile gerçekleştirdiğini ve Prestij Gümrük firmasının adeta markaların bir ihracat departmanı gibi samimi hizmet sunduğunu vurgulayan Genç; “İhracat yapacak firmanın muhasebe sorumlusu ile görüşmemiz yeterli olur. Gidilecek yol haritası bellidir. İthalat ve ihracat alanında ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında her zaman B ve C planlarımızı da cebimizde hazır tutarız” dedi.

Son dönemde kuyum ihracatı ve ithalatı alanında ülkemizin gümrük mevzuatlarının ve gümrük işlemlerinin son derece dinamik ve hızlı çalıştığını belirten Hamit Genç; sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Devletimin hem ihracat hem de ithalat yapmak isteyenler için tüm kolaylıkları ortaya koymaktadır. Geçmiş dönemlere göre gümrük işlemleri çok daha hızlı değişim gösteriyor ve gümrük firmalarının bu değişime uyum sağlamaları büyük önem teşkil ediyor. Son dönemde bazı ülkelerden bitmiş takı ve mücevher ithalatına %20 vergi geldi. Her yıl İMMİB ihracat rakamlarımızı açıklıyor. Prestij Gümrük; bu rakamların önemli bir kısmına imzasını atıyor. Sorunları değil çözümü tercih edenler, şansa değil bilgiye sahip olmak isteyenler yıllardır Prestij Gümrük hizmet kalitesini tercih ediyor.”