SEKTÖR > Üretimden satışa aracısız geçiş her geçen gün artıyor

Üretimden satışa aracısız geçiş her geçen gün artıyor

Çatalbaş “Son yıllarda artık üreticinin direkt perakende ve toptan kuyumcuya satış yaptığını görüyoruz. Aracıların ve çantacı değerli meslektaşlarımızın işlem hacimlerindeki daralmalar artarak devam edecek.”

Birçok önemli faktörün biraraya gelmesiyle birlikte son dönemde kuyum üreticisinden direkt perakende kuyumcusuna satışlarda çok ciddi artışlar görülüyor. Daha önce pazarlama, müşteri ilişkileri, yeni pazarlara açılma gibi konular ile hiç ilgilenmeyen üreticiler, artık bu alanlarda da önemli görevler hissediyor. Gold Glorya firma sahibi, kuyumcu İsmail Çatalbaş; ilk dönemde pazarlama ile başladıkları iş hayatlarında hızla değişimi görerek üretim yapmaya ağırlık veren bir çalışmayı tercih ettiklerini, üreticiden direkt almayı tercih eden perakende kuyumcularının sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Birçok ilde büyük toptan satış mağazalarının açılması, İstanbul Jewellery Show dahil olmak üzere, ülkemizdeki yerel fuarların güçlenmesi ve üreticiyle perakende kuyumcusunun daha fazla biraraya gelmesi, birçok üreticinin Anadolu’da bölgesel bayilik sistemi ile çalışmayı tercih etmesi, online iletişim ile uzaktan kolaylıkla sipariş veriliyor olması, daha uygun fiyatlar eşliğinde alım yapma isteği gibi birçok faktörün ara satıcıların iş hayatına olumsuz etki yaptığını kaydeden İsmail Çatalbaş; “Biz bu değişimi birkaç yıl önce hissettik hemen üretime geçiş yaparak markamızla ilgili yeni bir yol haritası tercih ettik. Akan suyun karşısında durmaya çalışmak boşa kürek çekmek anlamı taşıyor. Değişim karşısında değişim yapmamanın bedeli piyasadan silinmek olur” dedi.

Gold Glorya’nın çok yakın zaman içinde Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde oldukça geniş ve son derece modern yeni bir üretim tesisine kavuşacağını açıklayan Çatalbaş; markalarının gelişimi için çok sıkı bir çalışma içinde olduklarını, kendilerine güvenen değerli müşterileriyle birlikte markalarının geleceğe emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.